Viktoria Marinova, asasinată. Suspectul a recunoscut

Mama suspectului acuzat de asasinarea jurnalistei Viktoria Marinova afirmă că fiul ei şi-a recunoscut fapta.

Mama suspectului acuzat de violarea şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a declarat joi la postul de televiziune bulgar NOVA că fiul ei şi-a recunoscut fapta, în timp ce ministrul bulgar al justiţiei, Ţeţka Ţaceva, a cerut Germaniei să-l extrădeze rapid şi a insistat că până în prezent nu există nicio dovadă că acest asasinat ar avea vreo legătură cu activitatea profesională a victimei, criticând sugestiile făcute 'la nivel internaţional' că ar fi existat o astfel de legătură, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

'A recunoscut că el a făcut-o, fiind beat şi foarte drogat', a declarat Nadejda Krasimirova reporterului postului NOVA în Germania, unde ea trăieşte şi unde fiul ei a fost arestat după ce a fugit din Bulgaria, a doua zi după comiterea crimei. 'El a recunoscut şi a început să plângă în faţa mea. El de obicei nu este aşa. Nu pot să înţeleg', a mai spus mama suspectului, identificat drept Severin Krasimov, născut în Bulgaria în 1997.

Tot joi, în timpul Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, titulara portofoliului bulgar al justiţiei, Ţeţka Ţaceva, a intervenit pentru a explica modul în care autorităţile ţării sale au desfăşurat investigaţiile ce au condus la arestarea suspectului în vârstă de 21 de ani.

Val de revoltă în Europa

Potrivit ministrului bulgar al justiţiei, elementele de care dispun autorităţile arată că pare să fie vorba despre un 'delict spontan, cu un mobil sexual', deşi încă 'nu au fost eliminate diferite versiuni şi nu s-a exclus nicio ipoteză'. Totuşi, a ţinut să precizeze ministrul Ţeţka Ţaceva, nu a fost găsită 'nicio probă' care să sugereze vreo legătură între asasinarea tinerei şi activitatea ei de jurnalist, 'cum s-a sugerat la nivel internaţional'.

Uciderea Viktoriei Marinova (30 de ani), prezentatoare la canalul de televiziune TVN, al cărei corp a fost găsit sâmbătă pe o alee dintr-un parc din oraşul Ruse, nu departe de Dunăre, a declanşat un val de revoltă în Europa, provocând temeri privind o reglare de conturi legată de activitatea sa de jurnalist.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26