Viktor Orban: Liderii UE vor anunța un plan de relocare a 500.000 de migranți

Premierul ungar Vicktor Orban, a anunțat, miercuri, că  liderii Uniunii Europene și ai Turciei ar putea anunța, la sfârșitul acestei săptămâni, o înțelegere făcută în spatele cortinei, prin care 400.000-500.000 de refugiați sirieni vor fi relocați din Turcia în UE.

Premierul Ungariei este printre puținii oficiali ai UE  care  se impotriveste partenerilor sai de ani buni in probleme de politici economice, libertati politice si, de curand, in privinta crizei migrantilor, in care Ungaria a adoptat o pozitie intransigenta si a ridicat un gard de otel la granita sudica pentru a tine departe migrantii, potrivit hotnews.ro.

Ungaria s-a opus ferm si cotelor de migranti ce urmeaza sa fie distribuiti intre tarile blocului comunitar.

Intr-o cuvantare in fata liderilor ungari tinuta in Budapesta, Orban a spus ca se asteapta la presiuni puternice din partea Europei pentru a accepta o parte a acestei jumatati de milion de migranti, lucru pe care -spune el - Budapesta nu-l poate accepta.

El a adaugat ca intelegerea a fost lansata intr-un summit UE recent, tinut in Malta, dar a fost abandonata si nu a fost inclusa in recentul acord UE-Turcia semnat in acest weekend la Bruxelles dupa ce sustinatorii sai nu au obtinut sprijinul necesar.

[citeste si]

"Problema (relocarii) va fi un cartof fierbinte in perioada urmatoare deoarece, chiar daca poate fi tinuta in semi-secret... cineva undeva - cred ca Berlinul saptamana aceasta - va anunta ca 400-500.000 de refugiati sirieni ar putea fi adusi direct din Turcia in UE", a declarat Orban.

"Europenilor li se pregateste o surpriza urata", a adaugat el. El a sugerat ca intelegerea este orchestrata de Germania si ca ar putea domina discursul politic in urmatoarele zile sau saptamani.

"Presiunea va fi intensa pe noi si pe celelalte patru tari din Acordul Visegrad (Polonia, SLovacia si Cehia", a sustinut Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel