Viktor Orban: Ungaria nu trimite trupe sau arme în Ucraina, dar participă la ”embargoul” decis de UE și SUA

Viktor Orban face scut comun cu Putin. Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nici nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale. Sursă foto: Kremlin
Viktor Orban face scut comun cu Putin. Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nici nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale. Sursă foto: Kremlin

Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale, pentru a menţine securitatea în ţară.

Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale, pentru a menţine securitatea în ţară, a afirmat ministrul de externe Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo, transmite Reuters, scrie Agerpres.

'Motivul luării acestei decizii este acela că astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni militare ostile şi (...) noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei (...) şi că nu vom fi atraşi în acest război', a declarat Szijjarto după întrevederea cu ministrul de externe al Kosovo, Donika Gervalla.

Amintim faptul că Ministerul de Externe rus a confirmat luni că în Belarus au început negocieri ruso-ucrainene, aşa cum anunţase ceva mai devreme un consilier al preşedinţiei de la Kiev, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Poziţia Ucrainei la tratative, anunţată de biroul de presă al preşedintelui Volodimir Zelenski, este de a cere un armistiţiu imediat şi retragerea forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Rusia a fost mai prudentă: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze obiectivele Rusiei la negocieri.

Delegaţia rusă este condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, iar cea ucraineană - de ministrul apărării, Oleksi Reznikov, care s-a prezentat în ţinută militară kaki.

CITEȘTE ȘI De ce invazia ordonată de Putin este o mare provocare pentru China

Invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă o provocare majoră pentru China.

Relația diplomatică strânsă dintre țara asiatică și guvernul rus a putut fi văzută la Jocurile Olimpice de iarnă, după ce președintele Vladimir Putin a asistat la inaugurarea evenimentului sportiv de la Beijing. Președintele Rusiei a așteptat până imediat după încheierea Jocurilor pentru a recunoaște cele două regiuni separatiste de est ale Ucrainei, Donețk și Lugansk, și a trimite trupe pentru a invada teritoriul ucrainean. În declarațiile sale publice, guvernul chinez a îndemnat toate părțile să reducă tensiunile din Ucraina.

Recent, ministrul chinez de Externe Wang Yi a discutat despre situația aceasta cu secretarul de stat american Anthony Blinken, recunoscând că lucrurile „se înrăutățesc” și reiterând apelurile ca „tuturor părților să dea dovadă de moderație”.

Dar acum că Rusia a renunțat la diplomație, ce poziție oficială are China pe măsură ce luptele escaladează? Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel