Viktor Orban, anunțul înaintea alegerilor europarlamentare: Ne așteaptă...

Viktor Orban: Ne aşteaptă o dezbatere dureroasă cu PPE
Viktor Orban: Ne aşteaptă o dezbatere dureroasă cu PPE

Viktor Orban a promis că va lupta pentru succesul în alegerile europarlamentare al Partidului Popular European (PPE), în care vede în continuare 'casa sa politică', dar a afirmat că va fi necesară o discuţie despre direcţia pe care o va lua acest partid, transmite vineri agenţia MTI, citată de Agerpres.

Viktor Orban a anunțat că dorește binele Partidului Popular European, unde vrea să se întoarcă. Cu unele condiții, firește.

'Vreau ca PPE să câştige alegerile pentru Parlamentul European, dar după aceea va exista o dezbatere despre direcţia pe care o va lua', a declarat Orban, într-un interviu acordat cotidianul german Bild.

În ce priveşte rămânerea  Fidesz în PPE sau intrarea într-o nouă alianţă, acest lucru va depinde doar de PPE, a spus Orban, atrăgând atenţia că 'ne aşteaptă o dezbatere dureroasă'.

PPE, avertizat față de unirea forțelor  cu stânga

El a avertizat PPE împotriva unirii forţelor cu stânga, care plănuieşte un 'socialism european', al cărui preţ va fi plătit de germani şi de central-europeni.

Pe de altă parte, el a învinovăţit membrii din Scandinavia şi Benelux pentru cearta din PPE şi iniţativa de a exclude Fidesz din partid, liderii PPE fiind prea slabi pentru a o respinge.

Manfred Weber, candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, a respins voturile ungurilor şi, de aceea, nu merită să le primească, a mai spus Viktor Orban, în opinia căruia Weber este un lider slab, care 'nu este dispus să lupte pentru valorile lui'. Premierul ungar a preferat să nu dezvăluie deocamdată pe cine va susţine în locul lui Manfred Weber.

Referitor la cazul lui Heinz-Christian Strache, demisionat săptămâna trecută din funcţia de cancelar al Austriei, Orban a fost de părere că, pentru un politician, cel mai important lucru este să aibă încrederea poporului. Strache însă a făcut 'afirmaţii inacceptabile', prin care a pierdut această încredere, a comentat Orban.

Vezi si: Europarlamentare 2019. Ungaria: Fidesz, creditat cu peste jumătate din voturi şi 13 eurodeputaţi

În ce priveşte relaţiile internaţionale, Viktor Orban a declarat că, ori de câte ori există un conflict între Rusia şi Occident, Ungaria are întotdeauna de suferit. 'Prin urmare, trebuie găsit un echilibru', a spus el, explicând că, în ce priveşte apărarea şi securitatea, trebuie arătată forţă, în timp ce în centrul negocierilor ar trebui să se afle cooperarea economică.

Ungaria, toleranță zero față de antisemitism

Despre George Soros, Orban a afirmat că disputa sa cu miliardarul american nu are nimic de-a face cu antisemitismul, ci cu 'capitalismul de cazinou, ONG-urile cu finanţare opacă, cu interese politice şi cu speculatori'. În Ungaria, a continuat el, există toleranţă zero faţă de antisemitism, iar 'comunitatea evreiască este, probabil, în cea mai mare siguranţă din Europa'.

În ce priveşte viitoarea plecare din funcţie a cancelarului german Angela Merkel, Orban a spus: 'O să cred doar atunci când o să văd'. Plecarea lui Merkel va lăsa un vid în Europa, iar aceasta este o 'problemă', crede Orban. 'Europa are nevoie de un cancelar german puternic, cu idei puternice, îndrăzneţe', a adăugat el, remarcând că, deşi Angela Merkel nu a plecat încă din funcţie, i se simte deja lipsa.

În acelaşi interviu, premierul ungar a insistat că axa germano-franceză nu mai există: 'Franţa, Germania şi ţările de la Vişegrad: aşa arată noua geometrie a Europei', a afirmat el, subliniind că statele grupului de la Vişegrad au o alianţă politică, emoţională şi economică durabilă. Cândva, şi Germania va recunoaşte că aparţine acestui grup central-european, iar 'aceasta va schimba politica în Europa', a mai spus Viktor Orban pentru Bild.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel