Viktor Orban a fost la un pas de înec în Croația, în vacanță. A fost salvat de un jurnalist - foto în articol

Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Premierul ungar a fost la un pas de înec pe litoralul croat. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat în vacanță în Croația, a fost salvat de un jurnalist local de la înec. Incidentul a avut loc în weekend într-un golf al insulei Vis de pe coasta Dalmaţiei, notează Agerpres, citând AFP. 

Potrivit jurnalistului care a intervenit, barca în care se aflau Viktor Orban, soţia acestuia şi bodyguardul lui pierdea aer şi risca să se scufunde.

”Barca sa gonflabilă s-a rupt, aşadar i-am adus la ţărm pe el, pe soţia sa şi pe bodyguardul său”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru cotidianul Slobodna Dalmacija.

Vrkic a făcut şi o poză care-l arată în barca sa împreună cu Viktor Orban. În pofida celor întâmplate, premierul ungar şi-a menţinut buna dispoziţie şi a mers apoi să ia cina la un restaurant pescăresc, mai spune jurnalistul croat.

Premierul Viktor Orban îşi petrece de obicei vacanţa de vară pe litoralul Croaţiei.

Viktor Orban spune că George Soros este adversarul său personal

Viktor Orban a atins, în Dallas, mai multe puncte controversate în care este văzută Ungaria, prin viziunea promovată de liderii săi. 

”Noi, maghiarii, ştim cum putem să îi învingem pe câmpul de război pe duşmanii libertăţii” a spus Viktor Orban, joi, la Dallas, făcând un apel la unirea de forțe cu conservatorii maghiari. Discursul a fost rostit în deschiderea Conferinţei Uniunii Conservatorilor Americani (CPAC).

Viktor Orban a mai declarat că-n 2024 urmează alegeri importante și-n SUA, și-n UE, care ”vor trasa cele două fronturi ale bătăliei pentru civilizaţia occidentală”. El afirmă că dacă cineva are dubii că liberalii progresişti şi comuniştii sunt unii şi aceiaşi "nu au decât să ne întrebe pe noi, maghiarii, care am luptat deja şi cu unii şi cu ceilalţi”. 

”Cheia succesului: să luptăm pentru adevărul nostru”

Premierul Ungariei a accentuat, conform Rador: ”Valorile noastre, precum naţiunea, rădăcinile creştine şi familia pot avea succes pe câmpul de luptă al politicii". În viziunea sa declarată, cheia succesului este să luptăm 100%, ”să spunem adevărul, să luptăm pentru adevărul nostru, chiar dacă jumătate din lume ne atacă”.

”Cel mai important este să avem încredere în învăţăturile iudeo-creştine" - a subliniat Viktor Orbán, care a adăugat că progresiştii de azi vor încerca din nou să rupă civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine, iar dacă o vor reuşi, atunci se vor întâmpla cele mai rele lucruri, conform acestuia.

”Trebuie să dăm dovadă de suficient curaj pentru a vorbi despre cele mai sensibile probleme, precum migraţia, rolul femeii şi bărbatului şi confruntarea civilizaţiilor” a continuat premierul ungar. El a mai spus că un creştin nu poate fi rasist.

Despre acuzațiile de rasism ce au răsunat în toată lumea, în urma afirmațiilor făcute în România, Viktor Orban spune că Guvernul Ungariei a decretat toleranţă zero faţă de rasism şi antisemitism, iar "acuzele care ni se aduc nu sunt altceva decât ştiri false". 

”Independenţa, libertatea şi suveranitatea sunt cele mai apreciate valori, dar şi maghiarii au luptat timp de 500 de ani pentru independenţă, libertate şi suveranitate, au luptat pentru creştinism în Evul Mediu şi în Epoca modernă, am luptat pentru creştin democraţie în secolul XX, luptă pe care o continuăm şi în ziua de azi" a insistat Viktor Orban. 

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel