Viktor Boczán este noul director general al Provident Financial România

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) anunță numirea lui Viktor Boczán în poziția de director general al filialei Provident Financial România.

Viktor Boczán, 37 de ani, devine responsabil de continuarea dezvoltării strategice și operaționale a Provident pe plan local și consolidarea poziției pe piața creditelor de consum. Compania are în prezent peste 307.000 de clienți în România și are în vedere un portofoliu de 500.000 de clienți activi în următorii 5 ani.

Noul director general al Provident Financial România are o experiență de peste 13 ani în grupul IPF, ocupând diferite funcții de management în departamentele de operațiuni, dezvoltarea afacerii și contact centre din cadrul filialei din Ungaria a grupului. În ultimii doi ani, Viktor Boczán a condus cu succes departamentul de operațiuni din Ungaria, compus din aproape 3.200 de angajați și agenți.

Viktor Boczán îl înlocuiește pe Ivo Kalik, care a condus din iulie 2012 filiala din România și a coordonat extinderea operațiunilor în Bulgaria, unde IPF a demarat activitatea în toamna anului trecut folosind infrastructura și resursele de management din România.

Citește și: Schimbări la vârful PROVIDENT

Mai departe, Ivo Kalik va coordona din poziția de director general, alături de o echipă din care fac parte și trei români, extinderea IPF în Spania, unde grupul se așteaptă să emită primele împrumuturi la începutul lui 2015.

Pe lângă Viktor Boczán, boardul Provident Financial România este compus din doi britanici și șase români. „Sunt încântat să preiau conducerea Provident România, a doua țară europeană din cadrul IPF după numărul de clienți și potențialul de creștere, și să mă alătur unei echipe puternice de profesioniști care, pe parcursul ultimilor opt ani, a făcut din Provident unul dintre cele mai cunoscute branduri din România. Am convingerea că, împreună, vom continua să ne dezvoltăm într-un mod responsabil și să le oferim clienților noștri soluții financiare simple și prietenoase, adaptate propriilor posibilități și aspirații", a declarat Viktor Boczán, noul director general al Provident Financial România.

Provident a anunțat la începutul acestui an că unul dintre principalii piloni ai strategiei sale pentru dezvoltare îl reprezintă extinderea portofoliului de produse pe care îl oferă clienților. Astfel, compania a introdus anul acesta împrumuturi de valori mai mari, pe perioade mai lungi și a anunțat că testează programe de recompensare a clienților fideli, prin condiții preferențiale și reduceri de costuri. De asemenea, Provident are în plan oferirea de împrumuturi cu rambursări lunare, ca o alternativă la modelul actual care presupune achitarea săptămânală a ratelor.

Citește și: Provident: 80% dintre români sunt atenți la cheltuielile zilnice

Valoarea împrumuturilor acordate de filialele IPF din România și Bulgaria s-a ridicat la 68,4 milioane de euro (55,9 milioane de lire sterline) în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 26% comparativ cu aceeași perioadă din 2013, în timp ce veniturile celor două companii au fost de 45,3 milioane de euro (37 de milioane de lire sterline).

Cine este Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei opt ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 700.000 de euro. Provident are peste 850 de angajați în România și colaborează cu peste 4.200 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel