Viitură puternică, așteptată pe Prut. Pompieri dislocați pe toată lungimea râului

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Pompierii din Botoșani au fost dislocați pe toată lungimea râului Prut. 

Efective de pompieri au fost dislocate, miercuri dimineaţă, pe toată lungimea râului Prut, de la intrarea în ţară până la acumularea Stânca - Costeşti, după ce nivelul apei a depăşit cu 98 de centimetri cota de pericol, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu, scrie Agerpres. 

Mesaj RO-ALERT 



Potrivit acesteia, autorităţile din Ucraina au transmis că o nouă undă de viitură se formează pe râul Prut, populaţia din zonă fiind avertizată prin RO-ALERT.

"Având în vedere informaţiile primite de la autorităţile din Ucraina, potrivit cărora se aşteaptă o noua undă de viitură pe râul Prut, s-au dispus măsuri suplimentare pentru gestionarea situaţiei. Astfel, pe lângă monitorizarea permanentă din teren, evacuarea stânelor şi a operatorilor economici din lunca Prutului, avertizarea populaţiei prin mesaje RO-ALERT, au fost dislocate efective de pompieri pe toată lungimea râului pentru optimizarea gestionarii eventualelor situaţii de urgenţă", a precizat Dorina Lupu.

Conform datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, miercuri, la ora 8,00, râul Prut măsura la Oroftiana 748 centimetri, cu 98 centimetri peste cota de pericol, având tendinţa de creştere. De asemenea, tot miercuri dimineaţă, la Rădăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită cu 93 centimetri, nivelul ajungând la 503 centimetri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel