Vietnam. Nivelul ridicat de poluare din marile oraşe a dus la creşterea cererii de purificatoare şi măşti

Îngrijorarea publică în ceea ce priveşte poluarea atmosferică din oraşele vietnameze Hanoi şi Ho Chi Minh a determinat o creştere vertiginoasă a cererii şi vânzării de purificatoare de aer şi măşti anti-poluare începând cu mijlocul lunii septembrie, au precizat vineri manageri de vânzări, potrivit DPA.

'Cererea de purificatoare de aer a crescut vertiginos în Hanoi în ultima săptămână după ce autorităţile au făcut publice informaţii despre poluarea atmosferică din oraş', a declarat pentru DPA Tran Thi Anh Tuyet, managerul companiei Air Purifier Vietnam, cu sediul în Hanoi. 'Vânzările noastre au crescut de şase ori în ultima săptămână'.

Magazinul de electronice Media Mart, care are 31 de puncte de desfacere în capitala vietnameză, a raportat de asemenea o creştere cu 245% a vânzărilor de purificatoare de aer din august până în septembrie, potrivit ziarului local VnExpress. Nguyen Hong Nhung din Hanoi, care comercializează măşti anti-poluare, a declarat pentru DPA că vânzările de săptămâna trecută au fost de patru ori mai mari în comparaţie cu săptămânile precedente.

Deteriorarea calităţii aerului, deseori accentuată în lunile de toamnă de incendiile de vegetaţie provocate de fermieri pentru a-şi curăţa terenurile, a dus la formarea unui strat gros şi întunecat de smog deasupra Hanoi şi Ho Chi Minh. Poluarea din Hanoi a atins cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, potrivit raportului guvernamental dat marţi publicităţii. În intervalul 12-30 septembrie, nivelurile de PM2,5 - particule fine în suspensie - au atins cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani înregistrându-se valori de 132,01 micrograme pe metru cub de aer, se precizează în raport.

Mai multe şcoli din Hanoi şi-au suspendat activităţile în aer liber în timp ce persoanele vulnerabile, cum ar fi vârstnicii, copiii sau bolnavii au fost îndemnate să nu petreacă foarte mult timp în afara locuinţelor. Miercuri, premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a solicitat celor două oraşe cele mai populate din Vietnam să ia măsuri pentru a combate nivelurile îngrijorătoare de poluare. În cadrul unei reuniuni a cabinetului, prim-ministrul a sugerat mutarea fabricilor în exteriorul oraşelor, limitarea circulaţiei vehiculelor şi testarea automobilelor şi a motocicletelor pentru a verifica dacă îndeplinesc cerinţele referitoare la nivelul emisiilor, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel