Vidiadhar Surajprasad Naipaul a murit

Irina Constantin / 12 aug 2018 / 10:25 Salveaza PDF Comentarii
Doliu
Descriere foto: Doliu

Scriitorul britanic Vidiadhar Surajprasad Naipaul, distins în anul 2001 cu Premiul Nobel pentru Literatură, a murit la vârsta de 85 de ani, informează Press Association, dpa, AFP şi Reuters.

V.S.Naipaul, ale cărui opere au abordat adesea temele colonialismului şi exilului, a decedat în pace la locuinţa sa din Londra, a precizat soţia sa, Nadira Naipaul.

"A fost un gigant în tot ceea ce a realizat şi a murit înconjurat de cei pe care i-a iubit trăind o viaţă plină de creativitate minunată şi iniţiativă", a spus soţia, într-un comunicat.

De origine indiană, V.S.Naipaul, care s-a născut în Trinidad în 1932, a obţinut de asemenea Premiul Booker în 1971 pentru romanul "In a Free State" şi a primit titlul de cavaler de la regina Elizabeth în 1990.

Romancierul Salman Rushdie a postat pe Twitter că el şi Naipaul "am avut păreri diferite tot timpul, despre politică, despre literatură, dar mă simt la fel de trist ca şi când mi-aş fi pierdut un frate mai mare".

Printre cele mai apreciate romane semnate de Naipaul se numără "A House for Mr Biswas" (1961) sau "A Bend in the River" (1979).Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26