VIDEO / Un tânăr protestatar francez, mutilat pe viață după ce a fost lovit între picioare de un polițist. Imagini cu impact emoțional

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un tânăr de 26 de ani a rămas mutilat după ce a fost lovit în timp ce era întins pe jos, la protestele din Franța.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a rămas mutilat pe viață după ce o lovitură cu bastonul de cauciuc i-a fost aplicată de un poliţist în zona intimă în timpul manifestaţiei desfăşurate joi la Paris împotriva reformei sistemului de pensii, relatează Agerpres.

Imagini distribuite pe reţelele de socializare arată un poliţist lovind cu bastonul de cauciuc între picioare un bărbat căzut la pământ şi care ţinea în mână un aparat foto. Transportat la spital, medicii au fost nevoiţi să-i îndepărteze acestuia un testicul în urma loviturii primite.

Plângere penală pe numele forțelor de ordine



Tânărul, un inginer cu dublă cetăţenie, franceză şi spaniolă, va formula plângere penală pentru "violenţe voluntare care au cauzat mutilarea", a declarat avocata sa.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a cerut o "investigaţie clară" asupra acestui incident, adăugând însă că trebuie "înţelese condiţiile în care a a fost realizată această intervenţie" a poliţiei.

Poliția, scuze publice în urma unui comunicat



Faptele s-au produs "într-un context de violenţă extremă în cadrul unei manevre a poliţiei pentru interpelarea indivizilor violenţei", s-a scuzat poliţia într-o declaraţie, adăugând că a fost deschisă o anchetă internă.

În timpul protestelor "vestelor galbene" care au avut loc în Franţa în anii 2019-2020, zeci de manifestanţi şi-au pierdut o mână sau un ochi în urma folosirii de către poliţie a grenadelor lacrimogene prevăzute cu o încărcătură explozivă şi a lansatoarelor de gloanţe de cauciuc flash-ball.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel