VIDEO - Un avion Boeing 777 a RATAT aterizarea pe Charles de Gaulle. "Aeronava o ia razna"

Fotografie creată de Shoval Zonnis, de la Pexels
Fotografie creată de Shoval Zonnis, de la Pexels

Un avion Boeing 777 a ratat aterizarea pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Autorităţile au declanşat o anchetă, pentru a vedea ce s-a întâmplat. 

Zborul Air France AF011, care venea de la New York, a avut nevoie de două încercări pentru a ateriza, după ce iniţial piloţii au spus controlorilor de trafic aerian că aeronava nu răspundea comenzilor la apropierea de pistă. 

Biroul de Anchetă şi Analize, autoritatea franceză în domeniu, a catalogat incidentul drept unul serios, şi a anunţat că va declanşa o anchetă. Conform anchetatorilor, vor fi investigate "instabilitatea controalelor de zbor", dar şi "oscilaţiile traseului de zbor". 

De altfel, conform înregistrării, unul dintre piloţi poate fi auzit respirând greu pe măsură ce sună alarma în carlingă. "Aşteaptă, aşteaptă. Revin eu către voi, revin eu. Aeronava o ia razna", a spus acesta. 

Controlorul de trafic aerian a spus că "observ, se vede pe radar, avionul s-a înclinat la stânga". 

Echipajul a reușit să recapete controlul avionului în apropierea solului la aproximativ 370 de metri faţă de sol şi a executat procedura de ratare a aterizării urmată de o nouă încercare reușită de venire la aterizare  Nu s-au înregistrat victime si nici avarii ale avionului.

"Air France înţelege disconfortul pasagerilor şi îşi cere scuze", a transmis compania, conform Bloomberg

Accident aviatic în Costa Rica. Un avion s-a rupt în două în timpul aterizării de urgență

Aeroportul Internațional Juan Santamaria din Costa Rica s-a redeschis joi la câteva ore după ce o aeronavă de marfă Boeing 757-200 operată de DHL a efectuat o aterizare de urgență și a derapat de pe pistă, moment în care  coada s-a rupt de restul aeronavei, au declarat autoritățile aviatice, citate de CNN. 

Operatorul aeroportuar Aeris a transmis că aeroportul, la periferia capitalei San Jose, a fost redeschis la ora 15:30 ora locală, cu câteva ore mai devreme decât se aștepta, în urma incidentului de la ora 10 dimineața. Aproximativ 8.500 de pasageri și 57 de zboruri comerciale și de marfă au fost afectate de închidere, a spus Aeris. DHL, parte a Deutsche Post AG, a declarat că echipajul a fost nevătămat și că un membru este supus unei examinări medicale ca măsură de precauție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel