VIDEO Ultimul detaşament românesc din Afganistan a fost repatriat

Foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
Foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a așteptat noaptea trecută ceremonia de repatriere a ultimului detașament de militari români în Afganistan. 

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a informat MApN.

Detațament cu 140 de militari

Detaşamentul este format din 140 de militari din cadrul Batalionului de Protecţie a Forţei "Jderii", Elementului Naţional de Sprijin (ENS), structuri de poliţie militară şi stat major. Aceştia au revenit în ţară sub comanda generalului de brigadă Iulian Daniliuc, reprezentantul naţional al Armatei României în Afganistan.

Cea mai mare parte din cei aproximativ 600 de militari care au executat ultima rotaţie din Afganistan, în perioada februarie - iunie 2021, aparţine Batalionului de Protecţie a Forţei "Jderii" comandat de locotenent-colonelul Vasile Mironescu, şi au executat, alături de militarii din cadrul ENS şi în cooperare cu forţele Coaliţiei internaţionale, cu Forţele Naţionale de Securitate şi Apărare Afgane şi cu liderii locali, misiuni specifice de protecţia forţei şi de pregătire a activităţilor de redislocare în ţară a detaşamentelor de militari şi a echipamentelor specifice misiunii.

Activități de repatriere sincronizate cu aliaţii din NATO



Activităţile de repatriere au fost sincronizate cu aliaţii din NATO şi cu partenerul strategic SUA, în cadrul operaţiei "SAFE RETURN AFGHANISTAN 2021" a Comandamentului Forţelor Întrunite, structura din MApN care exercită comanda operaţională a detaşamentelor Armatei României participante la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român.

Potrivit MApN, din anul 2002 şi până în prezent, peste 32.000 de militari români, provenind din toate structurile luptătoare ale Forţelor Terestre, Aeriene, Navale, Forţelor pentru Operaţii Speciale şi structurilor de Informaţii Militare, au participat la misiuni şi operaţii internaţionale în teatrul de operaţii din Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel