VIDEO - Tânărul arestat pentru uciderea deputatului britanic David Amess, filmat cu câteva ore înaintea crimei

Tânărul arestat pentru uciderea deputatului britanic David Amess, filmat cu câteva ore înaintea crimei / Foto: Captură video Daily Mail
Tânărul arestat pentru uciderea deputatului britanic David Amess, filmat cu câteva ore înaintea crimei / Foto: Captură video Daily Mail

Tânărul arestat pentru uciderea deputatului britanic David Amess a fost filmat cu câteva ore înaintea crimei.

Ali Harbi Ali, tânărul în vârstă de 25 de ani, arestat pentru uciderea deputatului britanic David Amess, a fost filmat cu câteva ore înaintea crimei, scrie Daily Mail. Acesta a fost surprins de camere de supraveghere în timp ce se plimba pe stradă, în apropierea unei stații de metrou din nordul Londrei. În imaginile video acesta apare în timp ce pleca de acasă, dintr-o zonă bogată a Londrei, purtând un rucsac voluminos, pe care îl ținea strâns. Bărbatul purta o jachetă parka lungă până la genunchi, pantaloni negri și trening.

Vineri, la ora locală 08:44, acesta s-a îndreptat către stația Gospel Oak. Trei ore mai târziu acesta a ajuns biserica din Leigh-on-Sea, unde David Amess se întâlnea cu alegătorii din circumscripția sa. Acolo acesta l-a înjunghiat mortal pe deputat.

Din Gospel Oak, Ali Harbi Ali a călătorit cu transportul în comun până în estul Londrei, de unde a luat un tren spre Leigh-on-Sea. Călătoria durează în mod normal aproximativ 90 de minute, ceea ce înseamnă că acesta ar fi ajuns la biserică înainte de 10:30, cu o oră și jumătate înainte să îl atace pe David Amess. Ali Harbi Ali se înregistrase cu o săptămână în urmă pentru a participa la întâlnirea cu deputatul conservator. Politicianul ar fi devenit o țintă pentru simplul fapt că întâlnirile sale cu alegătorii erau foarte mediatizate în mediul online. Anchetatorii nu au nicio altă ipoteză momentan, mai ales că suspectul nu a încercat să se întâlnească cu vreun alt deputat.

Potrivit BBC, Ali Harbi Ali a fost inclus în urmă cu câţiva ani în programul naţional Prevent de prevenire a terorismului, unde sunt trimişi, în mod voluntar, persoanele aflate în pericol de a se radicaliza, dar nu ar fi stat prea mult timp acolo. El va fi audiat până pe 22 octombrie, potrivit polițiștilor.

Suspectul este fiul unui fost consilier guvernamental somalez

Suspectul, reţinut sub incidenţa legii privind actele teroriste, din 2000, este fiul unui fost consilier pentru relaţiile cu mass-media al unui ex-premier somalez, relatează Reuters.

Harbi Ali Kullane, tatăl lui Ali Harbi Ali, a declarat pentru The Sunday Times că fiul său a fost arestat în legătură cu uciderea deputatului Amess. "În acest moment trecem printr-o situaţie oribilă şi fără precedent", a declarat Harbi Ali Kullane, fost consilier al lui Hassan Ali Khaire, ex-premier somalez, pentru Reuters într-un e-mail.

"Din cauza investigaţiei în stadiu incipient sunt obligat să nu vorbesc despre acest lucru", a mai spus Harbi Ali Kullane, care este fost director al departamentului pentru media şi comunicare al guvernului somalez. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel