VIDEO spectaculos cu viperele din Retezat. Avertisment pentru turiști! Ce nu ar trebui să faceți niciodată dacă vă întâlniți cu o viperă

VIDEO spectaculos cu viperele din Retezat / Foto: Pixabay
VIDEO spectaculos cu viperele din Retezat / Foto: Pixabay

Mai multe vipere și-au făcut apariția în Parcul Național Retezat. 

Turiștii care vor să facă trasee în Munții Retezat trebuie să fie atenți la vipere, care și-au făcut apariția în Parcul Național Retezat. Specialiștii avertizează că viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Imagini spectaculoase au fost surprinse cu o viperă în căutarea prăzii într-o pădure din Parcul Național Retezat, într-o filmare postată de Romsilva. 

"ATENȚIE! Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor. Vipera este răspândită în numeroase zone din Europa, inclusiv în România. Viperele se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane. Vipera are o lungime de circa 70 de centimetri. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul, fauna fiind protejată.", se arată într-o postare pe Facebook a Romsilva.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Imagini cu o ursoaică și trei pui

Romsilva a publicat și imagini cu o ursoaică și cei trei pui ai săi. Aceștia au fost surprinși într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Târgu Ocna din cadrul Direcției Silvice Bacău.

"România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană , la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați, în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase. Ursoaicele sunt afectuoase, devotate și protectoare cu puii lor, încercând prin toate mijloacele să-și protejeze puii.", a scris Romsilva într-o altă postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel