VIDEO: Șobolanii au invadat Australia. Recolta, compromisă într-un an fără incendii sau secete

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Invazia șobolanilor din Australia îi afectează profund pe fermieri.

Conform BBC, părțile rurale ale Australiei au fost lovite în ultimii ani de fenomene extreme care au rănit profund agricultura țării-continent: secete devastatoare, incendii de vegetație și inundații. Unii fermieri au reușit în sfârșit să își desfășoare activitatea agricolă, însă norocul lor nu a durat prea mult.

Condițiile nefavorabile care provocau secete, incendii și inundații țineau totuși la distanță niște musafiri nepoftiți: șobolanii. Numărul acestora a crescut exponențial în unele părți alte New South Wales (NSW). Fermierii din zonă au vorbit despre fenomenul extrem de deranjant care nu le permite nici acum să-și desfășoare activitățile agricole.

Te simți murdar

„Să trăiești în fiecare zi cu șobolani te face să te simți murdar”, a spus unul dintre intervievați pentru BBC. „Nu ai cum să scapi de ei”, mai spune altul. „Această invazie este probabil cea mai rea invazie prin care am trecut vreodată”, a spus Norman Moeris. „Au mai fost alte trei invazii în ultimii ani. Fânul din fânare în valoare de aproximativ 50.000-60.000 de dolari a fost ruinat. Și cerealele stocate în saci de plastic au fost mâncate, ruinate”.

„Dacă pot intra în vreun loc, vor da buzna. Multe familii și-au pierdut frigiderele și cuptoarele cu microunde, toate electrocasnicele, fiindcă au pătruns în case și au ros cablurile, stricând tot. La fel cu mașinile și tractoarele. Oriunde pot intra, intră și rod tot”, a adăugat Moeris.

Vremea anului era una bună, invazia este o catastrofă

„Am scăpat de secetă și fiindcă condițiile s-au îmbunătățit atât de mult atât de rapid, speciile care se înmulțesc rapid ca șobolanii au putut capitaliza situația. Va dura ceva până când restul ecosistemului își va reveni, iar situația se va echilibra”, a transmis și Martin Murray, fermier și agronom. „Adevăratele daune economice sunt în padoc. În Australia, cele mai multe terenuri pot fi recoltate doar o dată pe an, iar această invazie într-un an pesemne bun este o adevărată catastrofă”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BBC News (@bbcnews)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel