VIDEO: Putin, baie în apa îngheţată a lacului Seliger

foto: youtube
Descriere foto: foto: youtube

În Rusia, de Bobotează, preşedintele Putin s-a scufundat în apa îngheţată a lacului Seliger.

Numeroşi ruşi, printre care şi preşedintele Vladimir Putin, s-au scufundat în noaptea de joi spre vineri în râurile şi lacurile îngheţate, pe un frig extrem, care a determinat autorităţile să anuleze, în anumite regiuni, acest ritual care marchează Boboteaza pe rit vechi, informează AFP. Înconjurat de preoţi şi icoane, Vladimir Putin s-a scufundat, la bustul gol, în apa îngheţată a lacului Seliger, situat la nord-vest de Moscova, pe o temperatură de -5°C.

Numeroşi alţi ruşi au performat acelaşi ritual, înfruntând temperaturi glaciale de până la -40°C în Iacutia, din Orientul Îndepărtat Rus, a precizat într-un comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, fără a preciza numărul de participanţi. În 2017, peste două milioane de ruşi au luat parte la această sărbătoare religioasă celebrată în fiecare an în noaptea de 18 spre 19 ianuarie.

La Norilsk, în nordul extrem, unde ninge şi viscoleşte, iar temperatura din termometre a scăzut până la -50°C, autorităţile au decis să anuleze şi să descurajeze tradiţionala baie în apele îngheţate ''din motive de securitate'', potrivit agenţiei de presă RIA Novosti

VIDEO

În ţările vecine, Ucraina şi Belarus, ţări majoritar ortodoxe, Boboteaza a fost de asemenea sărbătorită de un număr mare de participanţi, potrivit relatărilor din presa locală. Potrivit tradiţiei ortodoxe, ritualul presupune scufundarea de trei ori în apă, în numele Tatălui, Fiului şi al Sfântului Duh, în amintirea botezului lui Iisus în apele Iordanului. Cu ocazia acestei sărbători, preoţii ortodocşi binecuvântează apele lacurilor şi râurilor, dar şi mările şi oceanele care înconjoară Rusia, precum Marea Neagră şi Marea Caspică.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27