VIDEO Proteste de amploare în toată Franța. Parisul a fost paralizat complet

Este grevă generală în toată Franța, iar capitala Paris a fost paralizată complet. Oamenii sunt nemulțumiți în urma unui proiect de reformă a pensiilor. 

Un proiect de reform a pensiilor a mobilizat rapid sindicatele din Franța. Acestea au intrat în grevă generală. Ulterior, și alte sectoare au fost paralizate, mai ales transporturile, susțin jurnaliștii de la RFI. 

Greva a paralizat toată țara și se preconizează a fi cea mai mare de acest gen din 1995 și până în prezent. Mai mult, totul ar putea fi blocat până luni. 

Care este nemulțumirea, de fapt?

Președintele Emmanuel Macron a anunțat reforme care ar pune capăt celor 42 de scheme de pensionare care există în prezent în Franța, scrie CNN. 

Propunerea sa: Scheme, care includ dispoziții speciale pentru anumite profesii, cum ar fi lucrătorii feroviari și șoferii de tren care beneficiază de pensionare anticipată, ar fi unificate într-un sistem unic bazat pe puncte, care ar oferi tuturor lucrătorilor aceleași drepturi.

Trafic paralizat complet

La Paris au fost închise 11 linii dde metrou din 14, iar trenurile circulă doar la orele de vârf. Mai mult, 90% din trenurile franceze au fost anulate azi. Acest lucru a dus la paralizarea completă a traficului în capitala franceză, mai precizează RFI. 

La 6 dimineaţa erau 100 de kilometri de ambuteiaje pe drumurile care duc la Paris.

Nu doar transporturile terestre au fost afectate ci și cele aeriene. Controlorii de trafic aerian au intrat și ei în grevă, iar câteva sute de zboruri au fost blocate. 

Școli închise

Doar 245 de şcoli pariziene dintr-un total de 652 sunt deschise azi. Profesorii au ales și ei să protesteze. Astfel că părinții au fost nevoiți să găsească o soluție și pentru copii. 

Astfel că cei care au fost nevoiți să se deplaseze totuși la școală sau la serviciu au ales taxiurile, companiile de ridesharing, bicicleta sau trotineta.  

Manifestații în toată Franța

Nu mai puțin de 245 de manifestații au fost anunțate pe parcursul zilei în toată Franța. Cea mai mare dintre ele are loc la Paris. Circa 330.000 de oameni din care vreo 25.000 la Paris au ales să iasă în stradă pentru a protesta.

Mai multe persoane participante la manifestații au publicat pe Twitter imagini din timpul evenimentelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel