VIDEO - Petrecere cu bâte, topoare, furci și săbii, în București. Europol, semnal de alarmă: Interlopii profită de modificarea legii

Petrecere cu bâte, topoare, furci și săbii, în București / Foto: Facebook Europol
Petrecere cu bâte, topoare, furci și săbii, în București / Foto: Facebook Europol

Mai mulți interlopi din București au organizat o petrecere cu bâte, topoare și săbii.

Interlopii au dat o petrecere cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball. Europol a făcut publice imagini de la acest eveniment neobișnuit și avertizează că "ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc". Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an. În filmarea postată pe Facebook de Europol, apar mai zeci bărbați înarmați cu arme albe. Aceștia par a fi în stradă și dansează pe muzică live.

"Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească. Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi.

Impactul modificării Codului penal

Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun. Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an.

Ce prevedea vechea reglementare

Vechea reglementare suna așa:„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;

Ce prevede noua reglementare

Noua reglementare sună așa: „Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Sindicatului Europol. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy