VIDEO. Peste 90 de protestatari, reținuți în Belarus. Printre ei sunt jurnaliști și muzicieni

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Protestele din Belarus continuă. Sâmbătă, 6 noiembrie, peste 90 de manifestanți au fost reținuți. Oamenii au cântat în stradă și au manifestat pașnic.

Peste 90 de persoane au fost reținute sâmbătă, 6 noiembrie, la proteste din Minsk, potrivit centrului pentru drepturile omului "Viasna", Transmite Interfax. Există 89 de persoane pe lista centrului, iar activiștii pentru drepturile omului raportează separat despre arestarea a cinci muzicieni. Majoritatea arestărilor ar fi avut loc la o acțiune de protest a medicilor. 

Printre arestați este și Roman Popkov, jurnalist rus și cronicar al MBH Media. Potrivit Departamentului Municipal pentru Afaceri Interne, el a fost dus la poliție pentru investigații suplimentare. Asociația jurnaliștilor din Belarus a raportat, de asemenea, despre arestarea jurnalistei Nasha Niva, Yekaterina Karpitskaya.

Jurnaliști și muzicieni, reținuți



Potrivit canalelor Telegram, mai mulți muzicieni au fost reținuți sâmbătă seara după concertele tradiționale din Minsk. Printre ei se numără un muzician de jazz, membru al grupului „Krambambula”, Pavel Arakelyan. De asemenea, este raportat despre arestarea grupului „Reha” împreună cu frontmanul Andrey Takindang. Muzicienii, potrivit martorilor oculari, au fost luați direct din taxi.

Sâmbătă, 6 noiembrie, la Minsk au favut loc două proteste neautorizate - un miting al medicilor și un marș al femeilor. Pentru a treia lună deja, protestele împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale, care au avut loc pe 9 august, au avut loc în Belarus. Actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko, care deține acest post din 1994, a fost declarat câștigător. Protestatarii acuză fraudarea alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel