VIDEO. Nuntă la Guvern, cu marș tradițional. "Colaci pentru socrul mare, premierul Republicii Moldova"

În fața Guvernului din Republica Moldova a răsunat tradiționalul marș de nuntă și au fost aduși „colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”.

Este vorba despre o acțiune de protest organizată de către mai mulți tineri din Republica Moldova, scrie Jurnal.md. Astfel, ieri, în fața Guvernului a avut loc o adevărată nuntă, cu muzică și colaci. Tot spectacolul a fost organizat pentru premierul țării, Ion Chicu. Tinerii, membri ai PAS, au organizat un flashmob, intitulat ”Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”. Revolta tinerilor vine după ce e 28 august într-o vilă de lux, premierul Ion Chicu a organizat nunta feciorului său. În Republica Moldova este interzisă organizarea nunților pe timp de pandemie.

”Oamenii așteaptă cel puțin scuze publice, dacă nu demisia. Această nuntă a fost un simbol al aroganței și al lipsei de bun simț”, a declarat deputatul PAS Radu Marian.

„Nuntașii” nu au fost lăsați să intre în incinta Guvernului ca să înmâneze colacii premierului, fiind stopați de către serviciul de pază. Tinerii au fost nevoiți să lase un colac chiar pe pragul Guvernului.

"Am organizat o masă"

Acum câteva zile Chicu a confirmat că a organizat o petrecere cu prilejul căsătoriei fiului său, dar susține că nu a fost vorba de o nuntă și că ar fi fost respectate toate restricțiile impuse de lege.

”Într-adevăr pe 28 august a fost organizat un eveniment, o masă de sărbătoare. Fiul meu s-a căsătorit în 2019. În septembrie 2019 a fost încheiat și un contract cu un local din parcul Valea Trandafirilor, pentru ca pe 30 august să avem nuntă. La sfârșitul lui iunie, la insistența mea, nunta a fost amânată, apoi anulată. Oricum copiii au vrut să-și oficializeze căsătoria și cu această ocazie, cu cei mai apropiați oameni, pe 28 august, am organizat o masă. Deci nu este nuntă nici după formă, nici după conținut”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Igor Dodon, în apărarea premierului

Președintele Igor Dodon a sărit în apărarea premierului Ion Chicu, spunând că ceea ce au văzut oamenii nu a fost o nuntă.

”Ceea ce ține de prim-ministru. Eu îl înțeleg foarte bine ca tată. Eu în localul acela am fost o lună jumătate în urmă când mă întorceam de la o vizită în teritoriu. Am postat și foto. E lângă Condrița. Eu cred că trebuia de spus deschis. Nu a fost nuntă, că eu tot m-am documentat. Au fost până la 50 de persoane”, a punctat Dodon pentru moldova.europalibera.org.

Nunta fiului premierului Republicii Moldova a generat un val de reacții. Oamenii l-au ironizat și l-au blamat pe politician, nemulțumiți fiind că măsurile autorităților sunt valabile doar pentru oamenii de rând. 

Aici puteți vedea imagini de la nunta fiului premierului Republicii Moldova, Ion Chicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel