Urmărește emisiunea live


VIDEO - Mai mulți tineri petrecăreți din Mamaia au aruncat cu scaune și pahare peste mașinile parcate

Foto: Captură video Focuss Press
Foto: Captură video Focuss Press

Mai mulți tineri, cazați într-un hotel din Mamaia, s-au filmat aruncând pe geam scaune peste mașini din parcare.

Imagini revoltătoare au apărut pe rețelele de socializare. Mai mulți tineri, cazați într-un hotel din Mamaia, s-au filmat aruncând pe geam scaune peste mașini din parcare. Petrecăreții au aruncat de la balcon și alte obiecte, printre care și sticle. Într-una dintre ele se vede cum unul dintre ei aruncă un pahar pe stradă, chiar în momentul în care prin zonă treceau 2 tinere. Din fericire, niciuna n-a fost rănită, potrivit focuspress.ro. Tinerii vorbesc cu înjurături și par să fi consumat băuturi alcoolice. Deocamdată nu se știe dacă mașinile peste care aceștia au aruncat un scaun, dar și sticle, au fost grav avariate.

Poliția îi caută pe tineri

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța s-a autosesizat după ce imaginile au apărut în spațiul public. Acum tinerii sunt căutați de oamenii legii.

„În urma apariției în spațiul public a imaginilor respective, vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în vederea stabilirii identității persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun. Menționăm faptul că, până la acest moment, nu a fost depusă nicio plângere, iar pe această cale, rugăm persoanele implicate să ofere sprijin organelor de cercetare penală.”, a transmis IPJ Constanța.

Fotografiezi mașini parcate ilegal și le publici în online? Ai putea fi amendat

Cei ce obișnuiesc să posteze imagini pe internet cu posibile abateri de la legislația rutieră săvârșite de șoferii unor mașini (de exemplu, parcare ilegală), iar în imagini apare și numărul de înmatriculare, pot fi considerați operatori de date personale și trebuie să respecte principiile prelucrării datelor, altfel riscă amendarea. Această concluzie apare în raportul de activitate pe 2020 al Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), document publicat vineri pe site-ul instituției. În plus, ANSPDCP subliniază că, de principiu, monitorizarea respectării regulilor de circulație cade în competența poliției.

Așa cum reiese din raportul de activitate al ANSPDCP pe 2020, autorității i s-a cerut opinia “cu privire la legalitatea prelucrării datelor în contextul înregistrării și publicării pe internet a imaginilor cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor ai căror șoferi săvârșesc posibile contravenții sau infracțiuni în contextul circulației pe drumurile publice”. Întreg răspunsul  oferit de ANSPDCP, îl poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel