VIDEO. Lukașenko, filmat purtând vestă antiglonț și mitralieră

Alexandr Lukașenko s-a întors ieri la reședința sa cu un elicopter. Era îmbrăcat cu vestă antiglonț și avea în mână o mitraliera. 

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a fost văzut purtând vestă antiglonţ şi o mitralieră în mână, pe teritoriul reşedinţei sale oficiale, Palatul Independenţei, nu departe de manifestaţiile opoziţiei. Presa rusă scrie că acesta a ajuns la fața locului cu elicopterul după ce au plecat protestatarii.

În video se poate observa cum Lukașenko verifică dacă mai sunt oameni pe străzi. Vorbind la telefon, el îi dă indicații pilotului: „Mai aproape de bulevard. Nu se vede bulevardul. Mai la stânga”, îi spune el. Ulterior elicopterul aterizează la reședința sa.

Era însoțit de fiul său

La coborâre se poate observa că președintele Belarusului este însoțit de un tânăr care la fel ca el, poartă vestă antiglonț și are o armă în mână. Potrivit presei ruse, acesta ar fi Nicolai, fiul președintelui, care are doar 15 ani. După ce cei doi se dau jos din elicopter, Lukașenko îi întrebă pe cei prezenți: “Nu a mai rămas nimeni acolo,da?” , arătând cu mâna spre partea în care a protestat mulțimea.

Videoclipul cu președintele a apărut pe canalul de telegram “Пул первого” , despre care presa rusă scrie că ar fi legat de serviciul de presă al lui Lukașenko și de agenția de știri de stat Belta. Informația a fost confirmată ulterior de secretarul de presă al lui Lukașenko. La scurt timp de la publicare, imaginile au devenit virale. Utilizatorii rețelelor de socializare l-au acuzat pe Lukașenko de nebunie și de întoarcerea în anii 90, fiind nedumeriți de ce acesta și-a luat fiul cu el.

250.000 de protestatari au ieși în stradă

Duminică în Minsk a avut loc un nou protest de amploare. Potrivit presei ruse, aproximativ 250.000 de oameni au ieșit în stradă. Unii dintre protestatarii din Minsk au ajuns la Palatul Independenței, reședința președintelui Belarusului. Ei s-au oprit la câteva zeci de metri de cordonul stabilit de forțele de securitate pe întreaga lățime a bulevardului. O oră mai târziu, protestatarii au părăsit Palatul. 

Seara lui "Rambo de Belarus" :(

Publicată de luchianiuc.com pe Duminică, 23 august 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel