VIDEO. În țara lui Putin serbările școlare arată diferit. Elevi de clasa a III-a, cu arme în mâini, strigând: ”Noi suntem ruși, Dumnezeu este cu noi!”

Captură video: Twitter
Captură video: Twitter

Imagini incredibile au fost filmate la o festivitate care a avut loc în curtea unei școli din Rusia.

Serbarea a fost organizată cu ocazia comemorării victoriei sovietice din al Doilea Război Mondial, scrie The Moscow Times. În filmarea postată de reprezentanții școlii și distribuită de site-ul MBKH Media, copiii cântă: ”Noi suntem ruși, Dumnezeu este cu noi” în timp ce mărșăluiesc cu arme de jucărie în mână care seamănă foarte mult cu mitralierele sovietice. Versul cântat de copii face parte dintr-o melodie a interpretului de muzică ușoară Aleksandr Șaganov.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de МБОУ "Всеволодовская СОШ 42" (@vsevolodovskaia_shkola_42)

„Acest eveniment este dedicat Zilei Victoriei, este o competiție anuală de revizuire.”, a declarat pentru MBKH Media Yelena Karpacheva, vice-director al Școlii nr. 42 din satul Vsevolodovo,  situat la 50 de kilometri est de Moscova.

„Competiția se desfășoară din 2017”, a spus Karpacheva.

Unul dintre părinții elevilor care au distribuit videoclipul a spus că doar elevii de clasa a III-a au mărșăluit cu pistoale de jucărie în mâini la evenimentul care a avut loc la o săptămână după ce Rusia a marcat 76 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste. Karpacheva a confirmat că elevii care mărșăluiau cu arme de jucărie în mâini sunt din clasa a treia și a precizat că niciun părinte nu s-a opus acestui lucru. 

Planul lui  Vladimir Putin

Evenimentul școlar are loc pe fondul militarizării crescânde a Rusiei a tinerilor săi prin educație și mass-media. Vladimir Putin a depus în ultimii ani eforturi tot mai mari de a militariza copii și tineri ca parte a campaniei sale de a consolida patriotismul drept idee națională unificatoare a Rusiei.

În 2015, Putin a creat o mișcare de tineret militar-patriotică numită ”Armata tinerilor”, în timp ce oficialii din ultimii ani au început să trimită minorii delincvenți în tabere de reeducare militară-patriotică. Aceste eforturi au fost însoțite de un număr tot mai mare de rapoarte care arată că elevii ruși sunt învățați exerciții de marș și abilități de asamblare a armelor. Mai mult, în 2019, televiziunea de stat a lansat un canal orientat spre tineret în care subiectul principal este cel de-al Doilea Război Mondial. Postul TV are acoperire 24/7.

O „paradă a bebelușilor”, planificată în rândul grădinițelor rusești la începutul acestei luni, a fost amânată, motivând îngrijorarea legată de pandemie, după ce a primit atenția presei și a fost criticată dur de opinia publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel