VIDEO. Imagini rare cu o haită de lupi, suprinse în pădurile din județul Neamț

O haită de lupi a fost filmată într-o pădure din judeţul Neamţ. Imaginile sunt spectaculoase deoerece lupii sunt prădători foarte discreți și rareori pot fi văzuți în mediul lor natural.

 

Filmarea a fost realizată de profesorul Ştefan Ciotău în zona salbatică din Ocolul Silvic Tarcău. În imagini apar şase lupi. Potrivit Romsilva, în zona în care au fost surpinse imeginile trăiesc aproximativ 23 de lupi. Videoul a fost publicat pe pagina de Facebook Romsilva.

"România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.", explică reprezentanții Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel