VIDEO - Imagini rare cu o familie de RÂȘI, surprinse într-o pădure din Parcul Național Retezat

Imagini rare cu o familie de RÂȘI, surprinse într-o pădure din Parcul Național Retezat / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Imagini rare cu o familie de RÂȘI, surprinse într-o pădure din Parcul Național Retezat / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos

Imagini rare cu o familie de râși au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Retezat.

Romsilva a publicat imagini rare cu o familie de râși, surprinse într-o pădure din Parcul Național Retezat.

"Imagini superbe și rare cu o familie de râși, o femelă cu cei doi pui ai săi de un an, într-o pădure din Parcul Național Retezat. Filmarea a fost realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Național Retezat.

Date interesante despre râși

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Femelele nasc 2 până la 4 pui, care rămân în grija mamei până la maturitate, adică la doi ani. Pădurile din Parcul Național Retezat asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul Național Retezat are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. În Parcul Național Retezat întâlnim 108 specii de păsări și 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Imagini cu un grup de capre negre

"Imagini foarte frumoase cu un grup de capre negre în Parcul Natural Putna Vrancea. Caprele negre au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.", se arată într-o altă postare a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel