VIDEO - Grănicierii ucraineni le-au dat LALELE bărbaților care au vrut să plece din Ucraina pe 8 martie

Grănicierii ucraineni le-au dat LALELE bărbaților care au vrut să plece din Ucraina pe 8 martie / Foto: Captură video Youtube
Grănicierii ucraineni le-au dat LALELE bărbaților care au vrut să plece din Ucraina pe 8 martie / Foto: Captură video Youtube

Grănicierii ucraineni le-au dat lalele bărbaților care au vrut să treacă granița din Ucraina pe 8 martie.

În satul Dyakovo din regiunea Transcarpatia, Ucraina, polițiștii de frontieră au reținut 12 bărbați care îndeplineau vârsta militară și încercau să treacă ilegal granița cu România. Autoritățile din Ucraina au anunțat că bărbații vor fi mobilizați pentru serviciul militar, scrie Obozrevatel.

O înregistrare de la fața locului a apărut astăzi pe canalul oficial Telegram al Administrației Regionale de Stat Transcarpatice. Lucrătorii serviciilor de frontieră locale i-au felicitat pe bărbații care, ocolind legea, au încercat să evadeze din Ucraina pe 8 martie. Fiecare dintre ei a primit câte cu o lalea. Împotriva șoferului a fost deschis dosar penal în temeiul art. 332 din Codul penal (Transport ilegal de persoane peste graniță), în timp ce pasagerii au fost și ei sancționați.

Gestul ironic al grănicerilor vine în contextul în care în Ucraina este instituită legea marțială, potrivit căreia bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu au permisiunea de a părăsi ţara pe timpul stării de urgenţă. Doar femeile, copiii și bărbați de peste 60 de ani pot pleca.

Aproape 3.500 de ucraineni au solicitat azil la noi în țară

Aproape 3.500 de ucraineni au cerut azil în România de la începerea conflictului din Ucraina. Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de peste 66%, scrie Mediafax. 

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.469 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, informează MAI.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației. În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, 80.044 de persoane, dintre care 29.636 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 89.164 de persoane, dintre care 26.551 de cetățeni ucraineni, au părăsit România. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel