VIDEO+FOTO / Furtuni violente în nordul Italiei. Persoane rănite, copaci doborâţi de vânt

Captură Video
Captură Video

Mai multe persoane au fost rănite în nord-vestul Italiei, după o furtună care a afectat regiunea. 

Luni, în apropiere de Milano, un cuplu de persoane în vârstă a fost lovit de un copac doborât de vânt, care l-a rănit grav pe bărbat, a anunţat agenţia de ştiri ANSA. Tot în apropiere de Milano, un fermier a fost lovit de doi copaci doborâţi de vântul puternic.

În regiunile Lombardia şi Piemont, copaci au căzut pe maşini parcate, iar parcurile şi pieţele au fost parţial închise. La Milano, o parte a acoperişului gării principale a fost smulsă de vânt, scrie Agerpres.

Vântul a smuls de asemenea o parte din acoperişul unei şcoli în provincia Varese.

Brigada de pompieri a raportat circa 400 de intervenţii la nivel naţional până luni după-amiază, majoritatea în Lombardia.

Agenţia de Apărare Civilă a anunţat că furtunile ar putea continua până marţi.

Cel mai întins fulger din lume, peste 700 km lungime. Cât a durat cel mai lung

768 km a avut, mai exact, fulgerul care s-a întins deasupra a trei state americane, conform Organizaţiei Mondiale de Meteorologie (WMO). Precedentul record fusese de 709 km şi fusese înregistrat în Brazilia în 2018. 

Fulgerele arareori se întind pe mai mult de 16 km şi de obicei durează sub o secundă. Cu toate astea, un megafulger înregistrat în 2020 în Uruguay şi Argentina a stabilit un record de durată. 17,1 secunde a fost luminat cerul, depăşind recordul precedent, de 16,7 secunde, scrie BBC.

Cel mai sigur refugiu pentru a nu fi loviți de fulger

În mod oficial, cel mai sigur loc pentru a fi feriți de fulger pe timp de furtună este mașina. Este cușca lui Faraday perfectă, fiind complet metalică la exterior. În situația în care vă aflați într-un automobil în mișcare în timpul unei furtuni este, totuși, recomandat să trageți pe dreapta, pentru a evita un accident prin descărcarea energiei fulgerului într-un pneu al mașinii, scrie shtiu.ro.

Momentul în care un FULGER lovește o camionetă

Momentul în care un fulger lovește în plin o camionetă a fost surprins de camera de bord a unei mașini. Bărbatul care se afla la volanul camionetei a povestit cum s-a întâmplat totul. El se îndrepta spre casă, de la serviciu, în momentul în care un fulger i-a lovit autoturismul.

“Am văzut mai mulți oameni care plecau de pe plajă și m-am gândit că aceștia sunt genul de oameni loviți de fulger pentru că pleacă prea târziu și am continuat să conduc. S-a dovedit că nu ei aveau să fie loviți de fulger, ci eu”, a spus Jack Foraker, citat de Wink News.

“S-a auzit ca un sunet de armă în spatele camionetei mele. A fost înfricoșător”, a punctat Foraker.

Bărbatul a spus că nu a fost rănit și că a putut să oprească mașina. În schimb, camioneta, care era destul de nouă, a fost grav avariată. Videoclipul arată bucăți din camion care zboară după fulger.

„Aproape că mi-am pus camioneta în terapie intensivă. Ștergătorul de parbriz s-a oprit, mi-a pierdut frâna electrică, mi-am pierdut servodirecția. Când am fost lovit pentru prima dată, a fost ca o explozie.”, a mai spus bărbatul despre incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel