VIDEO: Cum a fost capturat un piton GIGANT în Florida. "Inima a început să-mi bată cu putere"

Sursa foto: Python Cowboy / Instagram
Sursa foto: Python Cowboy / Instagram

Un piton extrem de mare a fost capturat în Florida. 

Un piton birmanez cu o lungime de 5,18 metri a fost capturat în Florida, într-o regiune umedă tropicală din sudul statului numită Everglades, de un bărbat care îşi spune "Python Cowboy", informează publicaţia britanică The Independent, scrie Agerpres. 

Mike Kimmel, care administrează pagina de internet Python Cowboy, a postat vineri un videoclip pe canalul său, care documenta călătoria sa pentru prinderea şarpelui.

Kimmel a mers într-o insulă din Everglades cu scopul de a găsi un piton birmanez şi, la scurt timp după ce a văzut un mic şarpe negru, a descoperit ceea ce căuta de fapt.

Reacția bărbatului care a prins pitonul 



"Inima a început să-mi bată cu putere", a povestit el pentru CNN. "Am mai prins pitoni mari, însă acesta părea extrem de mare", a explicat el.

În videoclipul de 15 minute se poate vedea cum Kimmel, care deţine organizaţia Martin County Trapping & Wildlife Rescue, reuşeşte să prindă şarpele, însă este muşcat de acesta.

Deşi sângera, bărbatul a reuşit să tragă pitonul în barca în care se afla, unde l-a eutanasiat.

Originari din Asia de Sud-Est, pitonii birmanezi, care pot atinge lungimi de până la 5,8 metri, au fost semnalaţi pentru prima dată în această regiune din Florida în anii '80, cel mai probabil după ce au fost abandonaţi de proprietari.

Peste 100.000 de pitoni 



Se estimează că în prezent există peste 100.000 de pitoni în Everglades, care se hrănesc cu ratoni şi vidre şi uneori ucid aligatori.

Potrivit Comisiei pentru conservarea peştilor şi faunei sălbatice din Florida, "pitonul birmanez este un constrictor mare, neveninos, considerat o specie invazivă în Florida". "Aceştia trăiesc în special în ecosistemul Everglades şi în jurul său, din sudul Floridei, unde reprezintă o ameninţare pentru fauna sălbatică autohtonă", a precizat comisia.

Persoanele care elimină această specie invazivă din Everglades primesc bani din partea autorităţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel