Ambasadorul Elveției în România, Excelența Sa Arthur Mattli, transmite românilor, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, un sincer „La mulți ani!”, însoțit de cele mai bune urări.
Ambasadorul Elveției în România subliniază în mesajul său că anul acesta se împlinesc 110 ani de relații diplomatice bilaterale între România și Elveția. De asemenea, Excelența Sa vorbește cu entuziasm despre începerea unei strânse colaborări între țările noastre, odată cu aprobarea contribuțiilor elvețiene în România, în domenii precum efectele schimbărilor climatice, eficiența energetică, dar și dezvoltarea socială și economică.
Printre colaborările țărilor noastre se numără și construcția Palatului Suter (numit după arhitectul elvețian Gustav Suter), care astăzi este un luxos hotel în inima Bucureștiului. Cu privire la colaborarea economică, în anul 2020 exporturile și importurile dintre cele două țări au depășit 2 miliarde de franci elvețieni.
Relațiile bilaterale dintre cele două țări sunt multiple și diverse, datând încă din 1860, atunci când un cetățean elvețian a creat pentru prima dată în România o distilerie de coniac.
O paradă militară națională, alături de o ceremonie de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut vor avea loc în București, iar o ceremonie militară va avea loc în Alba Iulia, au loc de Ziua Naţională a României - 1 Decembrie.
Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcție de condițiile meteorologice, vor evolua și aproximativ 30 de aeronave.
Totodată, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.
Tot în Bucureşti va avea loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.
În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15.00, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte aproximativ 550 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.
Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal și tehnică, precum și de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori. De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News