Video - Atac rusesc asupra unui imobil de locuinţe din estul Ucrainei. Sunt cel puțin 5 morți și 27 de răniți

 Atac rusesc asupra unui imobil de locuinţe din estul Ucrainei. Sunt cel puțin 5 morți și 27 de răniți / Foto: Captură video Youtube odn
Atac rusesc asupra unui imobil de locuinţe din estul Ucrainei. Sunt cel puțin 5 morți și 27 de răniți / Foto: Captură video Youtube odn

Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 27 au fost răniți, în urma unui atac rusesc asupra unui imobil de locuinţe din estul Ucrainei.

Cel puţin cinci oameni au fost uciși şi alți 27 au fost răniți, sâmbătă, într-un atac rusesc asupra unui imobil de locuinţe din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, relatează Agerpres, citând AFP.

"Sunt deja cinci morţi, 27 de persoane au fost rănite şi spitalizate, între care şase copii", a declarat guvernatorul Dnipro, Valentin Reznitchenko, pe Telegram, unde a postat o fotografie cu o clădire în ruine.

Atacuri ruseşti au vizat sâmbătă infrastructurile energetice şi strategice ucrainene din Harkov (nord-est) şi Liov (vest), au declarat oficiali ucraineni.

"Au fost întreruperi de urgenţă" după două lovituri împotriva infrastructurilor, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegoubov. La Liov, autorităţile au avertizat cu privire la întreruperi în furnizarea de apă şi electricitate.

Kremlinul a schimbat tactica

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Pe linia frontului, luptele pentru oraşul Soledar "continuă", a afirmat vineri seara Statul Major ucrainean, fără a da mai multe detalii.

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării rus a afirmat că "a eliberat" acest oraş, "în seara zilei de 12 ianuarie". Armata rusă a salutat şi "acţiunile curajoase" ale combatanţilor din grupul de mercenari Wagner, care "au întreprins asaltul direct împotriva cartierelor rezidenţiale din Soledar".

Prin ocuparea oraşului Soledar trupele ruse şi-ar putea consolida poziţiile pentru a intensifica asaltul asupra localităţii Bahmut şi le-ar fi deschisă calea către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk. O importanţa strategică au şi minele de sare din Soledar, cu reţeaua lor de tuneluri de circa 300 de kilometri.

Statele Unite sunt de părere că aliatul preşedintelui rus Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, este interesat să preia controlul asupra minelor de sare din apropierea oraşului ucrainean Bahmut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel