VIDEO - Așa vor arăta noile tramvaie care vor circula în Capitală din aprilie 2022

Așa vor arăta noile tramvaie care vor circula în Capitală din aprilie 2022 / Foto: Pixabay
Așa vor arăta noile tramvaie care vor circula în Capitală din aprilie 2022 / Foto: Pixabay

Au apărut primele imagini cu noile tramvaie care vor circula în Capitală din aprilie 2022.

Bucureștiul va avea 100 de tramvaie noi care vor circula din aprilie 2022. Mijloacele de transport sunt produse în România de Astra Vagoane Arad, iar valoarea totală a achiziției este de aproximativ 200 de milioane de lei, proveniți din fonduri europene nerambursabile, scrie Realitatea.net.

Tramvaiele vin cu o serie de îmbunătățiri și dotări moderne. Acestea vor fi mai sigure, cu podeaua complet coborâtă, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces. Totodată, vor avea și rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, va exista loc special pentru biciclete, iar părinții vor putea urca ușor căruciorul cu copii mici și vor avea spații special destinate pe timpul călătoriei.

”Avem primele imagini cu prototipul noilor tramvaie din București. Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat – conform contractului - proiectul de design al modelului de tramvai care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022. Tramvaiul bucureștean va deveni una din principalele soluții de transport din Capitală: modern, confortabil, silențios, rapid, cu o capacitate mărită de transport. Sunt convins că acest mijloc de transport va deveni o alternativă viabilă de a călători prin oraș. Fie ca mergi la școală, la facultate, la muncă sau pur și simplu la o plimbare prin oraș.Condițiile oferite de noile tramvaie sunt dintre cele mai moderne: spațioase, design interior deosebit, confortabile (beneficiază de un sistem de suspensii și amortizoare inovator), silențioase pentru exterior, izolate fonic pentru interior și, cel mai important, accesibile pentru toate categoriile de călători.”, a scris viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Budjuveanu pe pagina sa de Facebook, postând și un video. 

”Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022 și vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55”, a declarat Adrian Criț, director general Societatea de Transport București.

Pe traseele menționate, tramvaiele noi vor circula cu o viteză sporită, asigurându-se totodată o semaforizare cu prioritate pentru transportul public de călători. Tramvaiele vor fi echipate cu sisteme IT – de informare călători (audio și video), supraveghere video, sistem de numărare călători, Wl-Fi și sistem de comunicare online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel