Videanu: Guvernul lucrează la reducerea CAS prevăzută în acordul cu FMI

Videanu
Videanu

Guvernul lucrează la măsura reducerii CAS, care este prevăzută în acordul cu FMI, a declarat duminică, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, arătând că probabil această problemă va fi discutată la proxima vizită a misiunii FMI în România.

Videanu a explicat, într-o conferinţă de presă, că din punctul de vedere al PDL şi al Guvernului, trebuie găsite soluţii alternative astfel încât impactul reducerii contribuţiilor să aibă efect zero în bugetul consolidat, scrie Mediafax.

Potrivit lui Videanu, această măsură ar elimina blocajul din economia naţională.

Întrebat când s-ar putea pune în aplicare scăderea CAS-ului, Videanu a precizat: "Guvernul lucrează la o astfel de măsură, e prevăzută în acordul cu FMI, probabil se va discuta la prima misiune a FMI în România".

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat pe 9 mai că FMI şi Guvernul au convenit că trebuie analizate mai multe date fiscale înainte de o decizie privind scăderea contribuţiilor sociale.

"Am agreat cu Guvernul că este nevoie să vedem mai multe date privind situaţia fiscală, care să demonstreze că este loc pentru reduceri ale contribuţiilor sociale. Cheia este să te asiguri că ai suficienţi bani atât pentru 2011, cât şi pentru 2012, ca să poţi reduce contribuţiile sociale sau să iei altfel de măsuri", a spus Franks.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat la TVR că nu va fi posibilă scăderea CAS şi că i-a spus acest lucru premierului "de mai bine de o lună şi jumătate", şeful statului adăugând, în acest context, că "Guvernul poate avea abordări politice".

Băsescu a reafirmat recent, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că nu pot fi reduse contribuţiile sociale în acest an întrucât bugetul de stat nu-şi permite riscul unor accentuări de dezechilibre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel