VICTORIE pentru Victor Ponta. Decizia instanței - update

UPDATE 10:30: BREAKING NEWS Victor Ponta, PRIMA reacție după victoria din instanță-DOCUMENT

Instanța a acceptat cererea lui Victor Ponta: magistrații au modificat condițiile controlului judiciar.

Premierul poate părăsi țara, are dreptul să vorbească cu jurnaliștii despre nou său dosar, dar rămâne sub control de judiciar.

Amintim că DNA solicitase instituirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru Victor Ponta și social-democratului i se interzisese să vorbească cu presa, dar și să părăsească țara.

Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineață, în jurul orei 9.00, la Instanța supremă, unde s-a judecat procesul în care el cerea ridicarea controlului judiciar. În sala de judecată, avocatul său i-a solicitat judecătorului o pauză pentru a putea studia dosarul de urmărire penală întocmit de procurorii DNA. Magistratul a fost de acord, iar ședința de judecată a fost amânată pentru ora 13.00. După câteva minute petrecute în arhiva Secției penale, Ponta s-a deplasat la Poliție. El a revenit, în jurul orei 12,00, la Instanța supremă.

"Voi da o declarație în fața judecătorilor, astfel încât ceea ce le spun să vă pot spune și dumneavoastră", a spus Ponta la întoarcerea la Înalta Curte.

Întrebat de jurnaliști ce ar avea de spus, Ponta a replicat: "Tot! Veți fi foarte uimiți".

[citeste si]

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Sebastian Ghiţă, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, fiind şi el plasat sub control judiciar. DNA susţine că Ponta, în calitatea de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida.

'Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian', precizează DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel