Victorie istorică. Partidul Comunist a preluat controlul celui de-al doilea oraș ca mărime al Austriei

Victorie istorică. Partidul Comunist a preluat controlul celui de-al doilea oraș ca mărime al Austriei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Victorie istorică. Partidul Comunist a preluat controlul celui de-al doilea oraș ca mărime al Austriei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Partidul Comunist al Austriei (KPÖ) a obținut o mare victorie în al doilea cel mai mare oraș al țării.

Comuniștii au preluat controlul celui de-al doilea oraș ca mărime din Austria. Până în prezent nu s-a mai întâmplat acest lucru în niciuna dintre capitalele statelor federale ale Austriei

Partidul Comunist al Austriei (KPÖ) a obținut succese istorice în alegerile de duminică pentru consiliul orașului Graz, al doilea oraș ca mărime din țară, analiștii spunând că programul comuniștilor de a aborda problema creșterii prețurilor la locuințe a fost motivul motivul din spatele victoriei.

Cu 28,8% din voturi, KPÖ a reușit să învingă Partidul Popular Austriac (ÖVP), al cărui primar, Siegfried Nagl, a condus orașul timp de 18 ani și a demisionat după ce a fost anunțat rezultatul alegerilor.

Noul primar poate fi reprezentantul KPÖ

Elke Kahr, șeful listei de candidați KPÖ, are astfel șansa de a deveni primul primar comunist al capitalei statului federal Styria. Până în prezent, nu s-a întâmplat nimic comparabil în niciuna dintre capitalele celor nouă state austriece.

Presa apreciază că victoria surprinzătoare a comuniștilor se datorează angajamentului lor persistent față de politica de locuințe. Între 2005 și 2017, în calitate de consilier pentru probleme de locuințe, Kahr a construit o mie de locuințe sociale și a pregătit parcele pentru construirea a încă 500.

La nivel național, KPÖ nu are prea mult sprijin. La ultimele alegeri parlamentare, a primit mai puțin de un procent din voturi și, prin urmare, nu a obținut reprezentare în Consiliul Național, scrie RMX.

Alegeri parlamentare în Rusia. Partidul pro-Kremlin, pe prima poziţie după numărarea a peste 70% din voturi

Partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, câştigă alegerile parlamentare desfăşurate în Rusia în zilele de 17, 18 şi 19 septembrie, cu peste 48,46% din voturi, potrivit ultimelor date comunicate de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rusia, potrivit Interfax şi TASS, în timp ce opoziţia evocă fraude electorale, conform dpa.

După numărarea a 72,20% din voturi, Rusia Unită a obţinut 48,46% din sufragii, aproape de majoritatea constituţională în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal). În afară de aceasta, candidaţii partidului puterii conduc în 193 de circumscripţii majoritare dintr-un total de 225, relevă EFE (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel