Victoria UDMR: Limba română, în limba maghiară. Radu Banciu, reacție fulminantă

Radu Banciu
Radu Banciu

Guvernul a șters articolul care deranja UDMR cu privire la predarea disciplinei Limba și literatura română. Schimbarea a dat jos un ministru, care a refuzat o asemenea modificare. 

Nemulțumirea UDMR era că elevii vor fi nevoiți să învețe limba română în limba română, nu în limba maghiară. Valentin Popa, fost ministru al Educației, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că elevii din Harghita nu au știut nici măcar să-i răspundă la ”Bună ziua” în limba română. UDMR își savurează victoria cu privire la ștergerea articolului. 

Jurnalistul Radu Banciu a criticat modificarea în emisiunea sa ”Lumea lui Banciu” de la B1 TV: ”România devine primul stat din Europa care nu mai consideră învățarea limbii oficiale a statului drept obligatorie pe teritoriul său. Acest lucru este pus în practică deocamdată în zonele în care oricum limba română era batjocorită în fiecare zi. Astăzi am avut din nou confirmarea că în urma șantajului UDMR-ist, Liviu Dragnea a cedat și a abrogat acea controversată lege prin care maghiarii susțineau că în zonele unde minoritatea lor este, de fapt, majoritară să nu se mai predea limba română de către profesori de română, ci de către profesori maghiari. Nu există nicio țară în UE, în Europa sau în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic. De mâine, elevii de etnie maghiară din zonele respective, care învață pe banii statului român și pe teritoriul României, nu vor mai învăța nici măcar oficial nicio boabă de limba română întrucât orele de limba română, fiind predate de profesori maghiari, se vor ține tot în maghiară”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel