EXCLUSIV  Victoria lui Macron, veste pentru România. Andi Cristea, europarlamentar: Este singura dilemă

Vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, europarlamentarul PSD Andi Cristea, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre victoria lui Emmanuel Macron.

"Victoria lui Macron înseamnă o Uniune Europeană care răsuflă ușurată, aflându-se pe moment în siguranță. Motorul franco-german va funcționa în continuare, singura dilemă acum fiind felul în care domnul Macron va reuși să își facă o majoritate parlamentară: En Marche! nu e suficient, va fi interesant de văzut rezultatul alegerilor legislative de luna viitoare, în funcție de scorul Partidului Socialist și cel al Republicanilor, care va fi forma coaliției. Fiind un om "centrist" e puțin probabil ca partidul de stângă extremă, al lui Melenchon, să fie cooptat la putere, indiferent dacă reușește o performanță similară cu cea a liderului său din primul tur al alegerilor prezidențiale, adică aproape 20%", a spus Andi Cristea pentru DC News.

"Frexit este pe moment exclus, însă pericolul extremist rămâne, nord-estul și o parte din sudul Franței par a accepta ideile doamnei Le Pen. Să nu uităm că niciunul dintre partidele tradiționale nu au reușit să acceadă în turul doi la prezidențiale, ba mai mult au înregistrat scoruri foarte mici.

Macron va trebui să dea dovadă de un leadership clar, reasigurator, inclusiv la adresa celor care s-au considerat "excluși" de societatea franceză așa cum arată ea azi", a mai zis europarlamentarul PSD.

(w670)

Victoria lui Macron, veste bună pentru România

Andi Cristea ne-a explicat ce reprezintă victoria lui Emmanuel Macron pentru România.

"Pentru România, victoria lui Macron este o veste bună, pentru că va fi un președinte care înțelege proiectul European. Franța este o țară esențială pentru România, cu care istoric am construit, au fost multe momente bune când liderii de la București și Paris au avut chimie pozitivă, e momentul reclădirii prieteniei", a conchis Andi Cristea.

[citeste si]

Emmanuel Macron, câștigătorul scrutinului prezidențial din Franța, le-a mulțumit susținătorilor și a salutat eforturile adversarei sale, Marine Le Pen. El a promis combaterea terorismului și depășirea clivajelor care afectează societatea franceză.

"Mulțumesc, prieteni! În seara aceasta, a câştigat Franța. Vreau să le transmit următoarele lucruri francezilor care au votat pentru apărarea republicii. Voi apăra republica. Vreau să le spun ceva celor care au votat cu doamna Le Pen. Au exprimat furie, nemulțumiri, le voi respecta. Voi face totul în următorii cinci ani pentru a nu mai avea motive să voteze cu extreme", a spus Emmanuel Macron.

"Vom avea sarcina de a construi o majoritate parlamentară reală, o majoritate puternică, o majoritate a schimbării", a mai zis Emmanuel Macron în fața simpatizanţilor adunaţi în fața Muzeului Luvru.

Marine Le Pen și-a recunoscut înfrângerea, salutând însă "rezultatul istoric" înregistrat de partidul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel