Victoria Conchitei Wurst la Eurovision, analizată de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE

Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA), care va prezenta la Valleta într-o conferință guvernamentală organizată de Malta și Suedia rezultatele unui ultim sondaj la nivelul Uniunii privind violența și discriminarea lesbianismului, homosexualității, bisexualității și transexualității (LGBT), consideră că "rezultatele concursului de muzică Eurovision au arătat respect și toleranță" față de această comunitate.

Morten Kjaerum, directorul FRA, a declarat înntr-un comunicat de presă transmis caleaeuropeana.ro, că, potrivit ultimului sondaj la nivelul Uniunii privind comunitatea LGBT, s-a "identificat modele tulburătoare de violență în rândul oamenilor LGBT, în special în cadrul relațiilor cu persoanele tinere".

Citește și Conchita Wurst, complet goală! Singura imagine de acest fel cu ea

Citește și Conchita Wurst, invitație surpriză din partea lui Remus Cernea

În schimb, „Rezultatele concursului de muzică Eurovision au arătat respect și toleranță față de comunitatea LGBT", a mai precizat Morten Kjaerum.

Conform ultimele analize ale Agenției, există niveluri ridicate de violență în rândul tinerilor LGBT, iar tinerii, cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani,  dintre cei aproximativ 93.000 de persoane LGBT din UE care au răspuns sondajului, au fost mai puțini deschiși față de orientarea lor sexuală spre deosebire de cei mai în vârstă. În concluzie, respondenții LGBT suferă de un grad ridicat de discriminare, iar acestea arată necesitatea acordării unei mai mari atenții față de problemele pe care le întâmpină cei cu orientări sexuale diferite.

Conchita Wurst, pe numele real Thomas Neuwirth, în vârstă de 26 de ani, a devenit sâmbătă cel de-al doilea transsexual care a câştigat trofeul Eurovision, după ce în 1998, Dana International pleca acasă cu trofeul după ediția concursului  organizat la Birmingham, în Marea Britanie.

"Diva cu barbă" a obţinut la Eurovision 2014 290 de puncte, după ce a interpretat melodia „Rise like Phoenix" .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel