Victor Ponta, victimă colaterală în dosarul Șova. Adevărul despre termenul de luni, 21 septembrie

   

Vineri, toate site-urile de știri anunțau că procesul lui Victor Ponta începe luni, 21 septembrie, la ÎCCJ. De fapt, în dosarul Șova-Ponta, premierul este victimă colaterală, lucru nespus de presă, nefiind vorba nicidecum despre o judecată în regim de urgență. Un avocat a explicat pentru DC News de ce termenul de judecată s-a dat într-un timp foarte scurt.

De fapt, luni se verifică măsurile preventive din cauză, fiind vizat Dan Șova.

"Dosarul - când ajunge la instanță - se înregistrează și intră mai întâi în procedura de cameră preliminară. Nu începe judecata, începe camera preliminară care va dura cel mult 60 de zile. După aceea, va urma contestația la cameră preliminară care este la instanța ierarhic superioară. Abia după aceste etape începe efectiv judecarea la fond. Termenul de judecată pe care l-ați văzut astăzi afișat pe portalul instanței de judecată despre care s-a vorbit pe toate posturile TV este un termen intermediar stabilit exclusiv pentru verificarea măsurilor preventive din cauză. Adică Dan Șova, de exemplu, are control judiciar.

În momentul în care este trimis în judecată, instanța stabilește un termen pentru a verifica dacă măsura respectivă mai trebuie menținută sau nu în ceea ce îl privește pe el (n.r. - pe Dan Șova). Victor Ponta, personal, nu are măsură preventivă, dar asta nu înseamnă că nu se dă termen în cauză. Se dă exclusiv pentru măsurile preventive.

Este firesc să se dea termen foarte scurt de la data înregistrării dosarului. Așa se procedează în toate cauzele. Nu este nimic ieșit din comun. Nu se grăbește cu nimic judecata pentru Victor Ponta pentru că nici măcar nu începe acum etapa de judecată. Acum începe judecata de cameră preliminară. Neavând măsură preventivă, lui Victor Ponta nu are ce să îi facă la acest termen", a spus avocatul pentru DC NEWS.

[citeste si]

Procurorii DNA l-au trimis în judecată joi pe Victor Ponta, alături de alte patru persoane, în dosarul Turceni-Rovinari.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel