Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, prima reacție

Prim-vicepreședintele Comisie Europene, Frans Timmermans, a refuzat, vineri, să exprime o opinie privind situația premierului Victor Ponta, urmărit penal de DNA, precizând că "niciodată" Comisia Europeană nu comentează cazuri specifice din niciunul dintre statele membre.

În opinia prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, situația premierului Victor Ponta este un subiect care ține de politica internă a României.

Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează faptul că premierul Victor Ponta a fost chemat vineri la DNA, precum și faptul că refuză să dea curs solicitării președintelui Klaus Iohannis de a-și prezenta demisia, oficialul european a precizat: "Nu sunt în poziția de a comenta politica internă a României. CE niciodată nu comentează cazuri specifice din niciunul dintre statele membre, incluzând România. (...) Nu vorbim aici la modul general, ci vorbim despre un caz foarte — foarte specific și nu văd niciun motiv pentru care CE ar trebui să se exprime asupra acestui caz specific. Este un caz care se află în mâinile autorităților judiciare din România, partea politică a lucrurilor este în mâna președintelui, a premierului și a Parlamentului. Nu are nimic de-a face cu CE", citează realitatea.net.

Premierul desemnat al PNL, atac la Ponta: Sfidează românii

Fost lider al PSD, cuvinte dure: Începând de azi, Ponta este istorie...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel