Cătălin Predoiu: Victor Ponta sfidează românii. Dacă se gândește puțin la România, pleacă prin demisie astăzi

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, solicită demisia premierului Victor Ponta, apreciind că ea este motivată "de un lung șir de fapte nedemne și păgubitoare pentru România". 

"Victor Ponta a respins cererea legitimă a președintelui Klaus Iohannis. Prin acest gest, Victor Ponta sfidează românii. Pretinde că numai Parlamentul îl poate demite, așa cum odinioară Nicolae Ceaușescu pretindea că numai Marea Adunarea Națională îl poate demite, într-un moment în care românii se aflau în stradă și îi cereau acest lucru. Victor Ponta este în eroare, el a fost de două ori demis de către cetățenii României: prima dată, în 16 noiembrie 2014, când a fost concediat printr-un vot clar, rușinos pentru domnia sa; a doua oară, astăzi, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, cel mai legitim om politic al momentului care se bucură de suportul popular a peste 70% dintre cetățenii României", a afirmat, vineri, în cadrul unei declarații de presă, Cătălin Predoiu.   

Ponta NU demisionează și e la mâna Parlamentului! Cum arată raportul de putere din Camera care va decide soarta premierului

Premierul desemnat al PNL îi solicită lui Victor Ponta demisia imediată din fruntea Executivului, apreciind că ea este una "motivată".

"Dacă Victor Ponta se gândește puțin la România, la faptul că ea este deasupra noastră, a tuturor, și nu pune înainte propriile interese și interesele PSD, pleacă prin demisie din fruncție astăzi.

În opinia liderului liberal, "astăzi, am avut explicația războiului purtat de luni de zile de către Victor Ponta și camarila sa împotriva Justiției și a legii. Au declanșat acest război pentru a fugi de lege și Justiție. (...)

Demisia lui Victor Ponta este motivată de un lung șir de fapte nedemne și păgubitoare pentru România. Ceea ce am văzut astăzi este poate cel mai grav dintre ele prin simbolismul său și prin derizoriul în care aruncă funcția de prim-ministru (...) 

Demisia lui Victor Ponta este un act absolut necesar pentru demnitatea și interesele externe al României. În acest moment, diplomația noastră este blocată de explicațiile pe care trebuie să le dea ambasadorii în legătură cu acuzațiile grave care se aduc premierului", a adăugat Predoiu. 

ALINA GORGHIU și VASILE BLAGA cer demisia lui VICTOR PONTA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel