ALINA GORGHIU și VASILE BLAGA cer demisia lui VICTOR PONTA

Cei doi co-președinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, i-au cerut, vineri, premierului Victor Ponta demisia din funcție pentru "a evita intrarea într-o criză politică", precizând că "demnitatea publică nu se poate negocia".

În cadrul unui comunicat de presă, publicat pe site-ul PNL, cei doi lideri liberali afirmă că premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze imediat, întrucât "orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relația cu partenerii internaționali".

Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Gabriela Firea: Victor Ponta nu are niciun motiv să își prezinte demisia

"Situația în care premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, face ca demisia din funcție să fie una obligatorie. Acest gest nu poate aștepta. Orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relația cu partenerii internaționali. Nu avem de a face cu tematică politică, așa cum încearcă să prezinte situația Victor Ponta, ci cu acuzații de o maximă gravitate, care, până la lămurirea lor, afectează grav credibilitatea interna și externa a Guvernului și fac, din aceasta perspectivă, extrem de dificilă continuarea actului de guvernare, în condiții de eficienta și bună reprezentare.

Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorința de a rămâne la putere interesele și imaginea României, să respecte funcția și instituțiile statului român și să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Demnitatea publică nu se poate negocia.

Facem, totodată, apel la social-democrații care mai au o urmă de luciditate să-l sfătuiască pe Victor Ponta să renunțe la funcția guvernamentală. Dacă actualul prim-ministru se agață de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua să ignore acuzațiile Justiției la adresa sa, atunci Ponta și PSD vor trebui să-și asume și responsabilitatea pentru criza politică.

În actualul context, moțiunea de cenzură a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidătoare la adresa românilor, a Justiției și a normelor democratice, poate fi sancționată cu îndepărtarea lui Victor Ponta, se precizează în documentul citat.

PNL a depus moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel