Victor Ponta: Sigur că am fost uimit de ce a spus Klaus Iohannis despre Codul Fiscal. Mi se pare ceva imposibil de explicat

Premierul Victor Ponta a mărturisit, miercuri seară, la B1 TV, că a fost uimit de afirmațiile de astăzi ale președintelui Klaus Iohannis legate de noul Cod Fiscal, mai ales că nu aflat "ieri" de acest document extrem de important pentru România.

Despre criticile la Codul Fiscal exprimate, miercuri, de președintele Iohannis, premierul Victor Ponta a declarat: "Sincer nu mă așteptam. Codul Fiscal definește o anumită structură economică și bugetară a României. N-a apărut peste noapte, n-a fost adoptat alaltăieri, a fost discutat un an de zile, a fost în discuții cu BM, experți, încă vreo jumătate de an am discutat-o cu Coaliția pentru Dezvoltatea României, a fost în Parlament, a fost adoptată în unanimitate în Comisiile de buget-finațe din Senat și Camera Deputaților, a fost trimis la promulgare, a fost prezentat CE, FMI-ului. Vorbim de un document extrem de important și care nu a apărut peste noapte. 

Sigur că am fost uimit. Cred că o parte din Codul Fiscal, chestiunea cu 19%, dacă nu mă înșel, este în programul electoral al președintelui Iohannis, dar și în programul PNL-ului cu care vor să vină la guvernare. Deci nu este o chestie care a apărut peste noapte, ci este una foarte clară.

Klaus Iohannis, atac la noul Cod Fiscal. Când va lua o decizie

Într-o societate democratică cum ar trebui să fie România, un act de o asemenea importanță și care a fost dezbătut un an de zile, elaborat de Ministerul Finanțelor și care are în spate teancuri de calcule, de previziuni, care a fost pentru prima dată agreat de mediul de afaceri, care a fost dezbătut și aprobat în Senat, în Camera Deputaților, să-l oprim acum? Mi se pare ceva imposibil de explicat", a declarat premierul Victor Ponta. 

De asemenea, premierul Victor Ponta a precizat că partenerii internaționali au spus foarte clar ieri că acordul cu CE, FMI continuă, doar să facem efortul să rămânem în cifrele mari.

Daniel Savu: Am ajuns să-i dau dreptate lui Traian Băsescu 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel