Victor Ponta, sfat pentru Robert Turcescu: Să verifice sursele, că, dacă-s glumele lui Băsescu...

Premierul Victor Ponta a transmis, marți, o recomandare celor care au dat în România informația potrivit căreia Corina Crețu ar urma să primească funcția de comisar european Ajutor umanitar, în condițiile în care preluarea de către țara noastră a acestui portofoliu a fost o glumă de la Bruxelles, aşa cum susţine preşedintele Traian Băsescu.

"Am înţeles că a fost o glumă, cea cu Ajutorul umanitar. Înseamnă că toţi fraierii care au dat în România acea glumă nu au înţeles că era o glumă", a declarat Victor Ponta, citează Mediafax.

Întrebat dacă s-a simţit păcălit, el a negat.

"Eu, nu. Turcescu poate, că el zicea că luăm Ajutor umanitar. Înseamnă că domnul Băsescu l-a păcălit pe Turcescu, înseamnă că e o problemă a lor", a spus Ponta, care a ținut să sublinieze că nu a existat nicio discuție cu președintele CE despre portofoliul Ajutor umanitar.

Citește și Corina Creţu, comisar european: Mircea Geoana deplânge "pâra la Poartă"

"Eu v-am spus foarte clar, când m-aţi întrebat. E adevărat că atunci când a apărut ştirea în România, nu doar la Turcescu, a mai apărut la cineva, dar nu spun, să nu se supere, era ştire sigură, sigură. După aia aţi aflat de la domnul Băsescu că era o glumă. Când m-aţi întrebat v-am spus foarte clar că niciodată, în nicio discuţie a mea cu domnul Juncker, nu s-a discutat despre Ajutor umanitar", a spus Ponta, explicându-le celor care au fost păcăliți ce trebuie să facă în viitor pentu a nu risca să se facă de râs. 

"Deci, cred că cei care au fost păcăliţi în România ar trebui data viitoare să fie un pic mai profesionişti şi să verifice sursele, că, dacă-s glumele domnului Băsescu, riscaţi să vă faceţi de râs", a adăugat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel