Victor Ponta, scenariu după ședința PSD: De mâine, o să-l facă praf

Victor Ponta a făcut primele declarații după ce Liviu Dragnea a fost votat drept președinte interimar al PSD.

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, premierul a spus: "s-a decis ca până la sfârșitul anului să fie Congres. În urma demisiei mele s-a decis ca președintele interimar să fie Liviu Dragnea. A fost un vot foarte clar, Liviu e președinte interimar până la Congres".

"Sigur că de mâine, aceiași care astăzi îl îndemnau să candideze, o să-l facă praf, dar Liviu e mare, a văzut politică și știe la ce să se aștepte, iar noi îl vom ajuta să reziste", este de părere prim-ministrul.

Votul de astăzi nu este o înfrângere pentru Ponta

Premierul nu consideră că votul de astăzi, în condițiile în care o susținea pe Rovana Plumb, este o înfrângere: "Din punctul meu de vedere, nu e o înfrângere. Dacă asta dă satisfacție propagandei e bine, eu mă bucur. Important e că Liviu Dragnea a obținut un vot foarte clar și cei care nu l-au votat, îl vor sprijini".

Premierul NU a votat

Șeful Guvernului a recunoscut că nu a votat în ședința PSD: "Nu am mai apucat. Am fost la o întâlnire la aeroport, m-am văzut cu domnul Tusk, însă mi-am exprimat poziția. Cu votul meu sau fără votul meu nu se schimba nimic".

CITEȘTE ȘI: Ponta s-a dezlănțuit în timpul ședinței de Guvern! Care e motivul

Trei motive pentru demisia de la șefia PSD

Despre demisia sa de la conducerea PSD, Victor Ponta a zis că nu a plecat din cauza începerii urmăririi penale pentru fapte de corupție, ci există trei motive.

"Devenisem ținta irațională a tuturor ofițerilor, PNL-iștilor. La un moment dat, acest atac afecta și partidul; este primul motiv. Al doilea face referire la guvernare. Rezultatele guvernării sunt foarte bune. Eu vreau să-mi termin un mandat de cinci ani cu creștere economică, investiții", a zis Victor Ponta.

În al treilea rând, premierul a spus: "nu mai aveam timpul și energia. Nu am mai fost de mult timp la ședințele de partid. Liviu are această energie, are și timpul necesar. Îi poate mobiliza foarte bine pentru alegerile locale".

Acum, însă, Victor Ponta se concentrează pe funcția de șef al Guvernului și a declarat: "eu sunt prim-ministru și nu o să-mi dau demisia nici când își pune Gorghiu poalele în cap, nici când nu știu ce... O să fiu prim-ministru până când coaliția mă susține. La o oră după ce au o soluție mai bună, le mulțumesc, ne aplaudăm, rămânem prieteni și mergem mai departe", scrie B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel