Victor Ponta a scos asul din mânecă în dosarul de la DNA

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, marți, în jurul orei 10:00, la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

La intrarea în sediul DNA, Victor Ponta le-a spus jurnaliștilor că a venit să depună niște documente și să discute cu procurorul de caz, după care va face și declarații.

Premierul a petrecut aproximativ zece minute în sediul DNA, iar la ieșire a explicat că a depus la dosar o decizie a Curții Europene de Justiție din 3 septembrie, care, potrivit acestuia, ”lămureşte foarte clar ce se întâmplă cu contractele de consultanţă juridică”.

”Am vrut eu să depun, pentru că e important pentru cauză, decizia Curții Europene de Justiție, dată în 3 septembrie, care lămurește foarte clar ce se întâmplă cu contractele de consultanță juridică. Spune așa: 'O prestare de servicii precum cea în discuție și care este remunerată prin plata periodică a unor sume forfetare trebuie considerată efectuată în perioada în care se efectuează plata, indiferent dacă prestatorul a furnizat sau n-a furnizat'.

Deci eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că n-am făcut, Curtea Europeană de Justiție ne zice să ne vedem de treabă amândoi, că, atâta timp cât s-au plătit taxele, e în regulă”, a declarat Victor Ponta, la plecarea de la DNA.

Vezi și: Fost primar important, urmărit penal de DNA! Prejudiciu uriaș

El afirmat că această decizie a CEJ ar trebui să arate că nu există un prejudiciu în dosarul său: ”Din punctul de vedere al Curții de Justiție a Uniunii Europene, care e obligatoriu pentru toate țările Uniunii Europene, nu avem un caz aici”.

Întrebat de ce a ales să vină personal la DNA pentru a depune respectivele documente, Victor Ponta a afirmat că ar fi dorit să discute personal cu procurorul de caz, dar acesta nu a avut timp să-l primească astăzi, astfel că se va prezenta într-o altă zi la sediul Direcției Naționale Anticorupție. 

Victor Ponta este cercetat în dosarul ”Turceni - Rovinari”, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel