Victor Ponta, pus la punct de biserica lui Klaus Iohannis

Foto: oradesibiu.ro
Foto: oradesibiu.ro

Premierul Victor Ponta a fost pus la punct de Biserica Lutherană, după aluziile la religia lui Klaus Iohannis. 

Victor Ponta s-a legat de religia lui Klaus Iohannis și la unele interviuri, dar și în discursul de lansare oficială în cursa pentru Președinție. Într-un interviu pentru Adevărul Live, premierul a subliniat: "Nu e nimic rău că e neoprotestant, dar eu sunt ortodox." Potrivit unor lămuriri venite de la Biserica Lutherană, Klaus Iohannis este protestant, nu neoprotestant. 

Sorin Frunzăverde, dezvăluiri din culise. "Am fost împreună în SUA"

"Domnul Klaus Iohannis este membru în parohia noastră şi este evanghelic lutheran, după confesiunea augustană, confesiune care este din 1530. Este Biserica Lutherană, după reforma lui Martin Luther. În 2017, sărbătorim 500 de ani de la această reformă, o amplă mişcare. Este unul dintre cultele protestante, cum sunt reformaţii sau unitarienii. Face parte din cele 18 culte recunoscute în România. E o biserică istorică. Cea mai veche biserică din Sibiu este biserica noastră, care a fost ridicată în 1310. Atunci a fost catolică, dar s-au despărţit de Biserica Catolică prin ampla mişcare de reformă din secolul 16. Au vrut de fapt să reformeze Biserica Catolică, dar cum nu a ieşit aşa cum au vrut s-au despărţit de această biserică. Biserica Evanghelică din Germania este cea mai mare biserică de acolo. La fel şi în Austria, Elveţia. În ţările nordice, aceste biserici sunt biserici de stat, cu milioane de membri. Deci nu e vorba de un cult neoprotestant, venit din America. E o biserică istorică, veche, renumită", a declarat Kilian Dörr, scrie stiripesurse.ro.

Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România are aceeaşi doctrină ca Biserica Evanghelică Lutherană din România. Diferenţa constă în faptul că prima este formată mai ales din etnici germani, iar cea de-a doua din etnici maghiari şi slovaci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel