Victor Ponta, proteste. Ce spune premierul despre manifestațiile provocate de votul din Diaspora

Premierul Victor Ponta a vorbit despre manifestațiile provocate de modul în care s-a desfășurat procesul de vot în Diaspora, în turul 1 al alegerilor prezidențiale 2014.

Victor Ponta cataloghează ca legitimă nemulțumirea românilor din Diaspora care nu au reușit să voteze. El precizează însă că recentele proteste din țară reprezintă o pregătire de confiscare a acestei teme de către Traian Băsescu și Klaus Iohannis și "un plan ticălos împotriva României".

"Domul Băsescu, în primul rând cel care, știți, el deja scria să-l dăm afară pe Corlățean, dar nu se încheiase votul, mai erau încă două ore de vot, după aceea a scris o scrisoare către membrii BEC, ca să-i preseze, încercând să-l ajute pe domnul Iohannis. După care cei de la ACL, care au organizat o parte din protestele de ieri, au confiscat românilor din Diaspora această temă, au transformat-o într-o temă electorală a lor. Veniți să ne luptăm cu ... . Atenție! Votul din Diaspora trebuie exercitat de toți românii care vor să voteze, dar nu înseamnă că trebuie să voteze doar ăia ai lui Iohannis. Au votat cu diverși candidați și vor vota cu diverși candidați. Deci ei le-au confiscat voturile și nemulțumirea. Din informațiile pe care eu le dețin, totul este o pregătire de confiscare a acestei teme de către domnul Băsescu și de către domnul Iohannis, care e secundar, ca de obicei, în această schemă. Domnul Băsescu este cel care va avea puterea, care duminica viitoare, dacă nu este un scor foarte mare, să vină să conteste alegerile și să zică: Dom'le, râmân eu președinte, Traian Băsescu, până se judecă contestațiile, până ... . E un plan ticălos împotriva României, conceput de domnul Băsescu și în care domnul Iohannis joacă un rol doar", a declatat premierul, duminică, la Antena 3.

Vezi și: Proteste în mai multe orașe provocate de votul din Diaspora

El a explicat că nemulțumirea celor din Diaspora care nu au reușit să voteze este legitimă, motiv pentru care, în turul 2, vor fi puse în aplicare unele măsuri.

"Dar repet, nemulțumirea e legitimă a românilor din Diaspora, soluțiile logistice există și se vor pune în aplicare. Pentru a doua parte, și acolo există soluții legale. Și cei ca domnul Băsescu, domnul Blaga, domnul Iohannis, domnul Predoiu și toată gașca care vor încerca săptămâna viitoare să conteste rezultatul votului, și pentru ei există sancțiuni legale. Pentru că aici, în 2012, au scăpat și știți cum au scăpat și probabil se bazează pe aceleași lucruri și acum — că merg la Curtea Constituțională, ca să spună... . Eu cred că de data aceasta nu se mai poate. Și îi asigur pe toți românii. Îi rog să vină la vot să voteze ceea ce cred ei că e bine și îi asigur că duminica viitoare nu își va mai bate nimeni joc de votul lor, cum s-a întâmplat în 2012 (...) . Nemulțumirea celor din Diaspora care au cerut să voteze și nu au votat pentru că nu reușit în programul secțiilor de vot este legitimă și au dreptate. Și dacă vor să voteze românii și în țară și afară, trebuie să voteze (...) și vor avea cabine de vot, oameni în secție, ștampile, vor avea tot ce trebuie. Nu știu eu detalii, dar vor vota cei de afară", a continuat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Citește și: Iohannis vorbește în premieră despre copiii înfiați de canadieni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel