Proteste în mai multe orașe provocate de votul din Diaspora

În mai multe orașe din România, precum București, Timișoara, Cluj sau Oradea au fost organizate mitinguri de solidaritate cu românii din Diaspora care nu au putut să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale. Manifestanții cer o desfășurare a procedurii de vot fără probleme în turul II și demisia premierului Victor Ponta, transmit televiziunile de știri.

La ora 19:00, în București manifestau fără autorizație aproximativ 500 de persoane. Un grup distinct de persoane a ieșit în stradă pentru a-l susține pe Victor Ponta.

Conform Mediafax, în Cluj-Napoca protestează aproximativ 2.000 de persoane. Oamenii s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: "Ponta nu uita, tineretul nu te vrea", "Ponta, nu te vrem" şi "Jos Ponta”.

Un miting este în desfăşurare şi în centrul municipiului Oradea. Aproape 400 de oameni şi-au dat întâlnire pe Internet, potrivit Digi 24.

Incidente la Timișoara

Portalul de știri pressalert.ro transmite că în Piața Operei din Timișoara s-au strâns aproximativ 2.000 de oameni, cei mai mulți dintrei ei manifestând pașnic. Notă discordantă a făcut un grup de tineri violenți, notează presa locală, care s-au postat chiar în primele rânduri. Aceștia au început să scandeze „m… Ponta” și au devenit extrem de nervoși în momentul în care jurnaliștii au început să-i filmeze. „Ce vrei, mă, pleacă, mă de aici cu camera”, au răcnit aceștia în repetate rânduri”.

La un moment dat, unul dintre ei a lovit camera unui reprezentant al televiziunii România TV. Grupul a continuat cu violența verbală, scandând întruna „m… Ponta”, dar și „m..e Iohannis”. Jandarmii i-au ridicat pe câțiva dintre scandalagii, moment în care aceștia au început să se lamenteze, acoperindu-și fețele la vederea camerelor: „dar ce-am făcut, asta ne e libertatea?”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Rezultate finale Diaspora: Iohannis a câștigat detașat

Președintele Traian Băsescu a cerut sâmbătă demiterea ministrului de Externe, Titus Corlățean, pentru a doua oară în ultimele zile, acuzându-l că a dezinformat când a afirmat că MAE nu poate suplimenta numărul secțiilor de votare din Diaspora, informație contrazisă ulterior de Biroul Electoral Central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel