Victor Ponta, primit la Elysee de preşedintele Francois Hollande

Aflat într-o vizită de lucru  la Paris, premierul Victor Ponta a fost primit, joi, de preşedintele francez Francois Hollande. Discuțiile au fost axate pe   relansarea Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa, încheiat prima dată în 2008, precum şi despre aderarea ţării noastre la Schengen.

"Am reiterat că suntem o ţară francofonă şi francofilă şi că toate proiectele importante pentru viitorul celor două ţări şi al Europei le putem desfăşura şi gândi împreună. Este o relaţie specială, care durează de foarte mult timp şi care acum are absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta în continuare în plan politic, economic şi al politicii şi noii viziuni asupra Europei de care Uniunea Europeană are nevoie", a spus Ponta, într-o scurtă declaraţie de presă.

 Premierul a adăugat că este sigur că în urma discuţiei cu preşedintele Franţei, precum şi în urma întâlnirilor programate cu prim-ministrul francez şi reprezentanţii companiilor franceze prezentae în România, direcţia în care va merge relaţia franco-română, "axa Paris-Bucureşti", de care a fost nevoie şi de care va fi nevoie în continuare, va fi în folosul ambelor ţări.

În afară de convorbirile vizând acceptarea în spaţiul Schengen şi Parteneriatul Strategic, Victor Ponta a declarat că îi va transmite lui Hollande şi un mesaj comun - din partea Guvernului a preşedintelui Traian Băsescu - despre sprijinul României în intervenţia din Mali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel