Victor Ponta, prima reacție după comunicatul MAE rus privind viitorul Republicii Moldova

Premierul Victor Ponta a oferit, marți, jurnaliștilor aflați la sediul Ministerului Agriculturii, un prim comentariu față de reacția Rusiei în urma declarațiilor pe care liderul PSD le-a făcut la o întâlnire cu activişti ai partidului, la Alba Iulia, privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România.  

Aflat miercuri dimineaţa la sediul Ministerului Agriculturii, înainte de şedinţa de guvern de la Palatul Victoria, premierului i s-a solicitat de către jurnalişti un comentariu faţă de reacţia Ministerului rus de Externe.

"Dacă mă critică Rusia, nu e de rău", a afirmat premierul Ponta, zâmbind, după ce a precizat că va vorbi la Guvern pe această temă, scrie Mediafax.

Ministerul rus de Externe a reacționat dur, marți, în urma declarațiilor pe care premierul Victor Ponta le-a făcut, săptămâna trecută, la întâlnirea cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia, privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România.

Citește și Cozmin Gușă: Moscova îi dă o mână importantă de ajutor lui Victor Ponta în campania pentru Președinție

"După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării «celei de-a doua mari uniri» până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova", a transmis MAE rus într-un comunicat oficial, în care cere și o reacția din partea Uniunii Europene.

Citește și Rusia: Afirmațiile lui Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, iresponsabile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel